LIPIK test
PUKE banner
Medianno
CENTAR UMJETNE INTELIGENCIJE LIPIK

Polaznici osposobljavanja za programere umjetne inteligencije zadovoljni uvjetima u Lipiku

31.03.2021. 12:54 | 945 pregleda | Vijesti

U Lipiku je jučer i službeno otvoren Centar umjetne inteligencije u kojem je 22 polaznika iz čitave Hrvatske započelo svoje šestomjesečno osposobljavanje za programera, odnosno programerku umjetne inteligencije. Neke od njih smo upitali kakvi su im prvi dojmovi.

Piše:
Matija Kulhavi

Božo Lopižić iz dalekog Dubrovnika u Lipik je stigao kako bi se educirao za programera umjetne inteligencije.

Inače sam student računarstva u Dubrovniku, a za ovu edukaciju sam saznao nakon što sam dobio e-mail od Dubrovačke razvojne agencije. To me zaintrigiralo, a odlučio sam se prijaviti zbog toga što me zanima strojno učenje. Nakon što sam došao u Lipik shvatio sam da sam imao dobar osjećaj, a tome u prilog svakako ide i kvaliteta predavača.

Stefani Majić jedna je od polaznica programa, inače živi u Virovitici i nedavno je završila studij programskog inženjerstva.

Tražila sam priliku koja bi me mogla usmjeriti i specijalizirati za neko područje. Vidjela sam obavijest za ovaj program i pomislila da bi ovo moglo biti nešto dobro. Danas je teško naći posao zbog korone i zbog toga je super što je edukacija besplatna. Jako mi se sviđa gradić i što ima malo ljudi. Ljudi su stvarno srdačni - neki dan sam tražila pekaru i jedna gospođa me odmah pitala trebam li pomoć. Ima puno zelenila. Čak sam počela razmišljati da bi mogla doći živjeti u ovaj kraj.“

Zagrepčanin Ivan Duspara za edukaciju je saznao preko oglasa na Facebooku, a privukao mu je pažnju jer je baš u to vrijeme tražio srodne vrste osposobljavanja, odnosno poslova koji su vezani za umjetnu inteligenciju. Izuzetno je zadovoljan predavanjima, a kao i njegovo dvoje kolega, i on se složio da u Hrvatskoj trenutno ne postoji institucija gdje se na jednom mjestu može naučiti ono što se uči ovdje u Lipiku.

Kao što smo već ranije pisali, polaznici će pohađati više od 1000 sati teorijske i praktične nastave i rada na vlastitim projektima uz pomoć stručnjaka iz različitih područja umjetne inteligencije, strojnog i dubokog učenja te znanosti o podacima.