PUKE banner
delfin3
Radio Daruvar 2
Popuštanje epidemioloških mjera

Od 1. ožujka otvaraju se terase ugostiteljskih objekata i dopuštaju treninzi u zatvorenom

25.02.2021. 14:16 | 307 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Na današnjoj sjednici hrvatske Vlade  premijer Andrej Plenković je izjavio da će se od ponedjeljka otvoriti terase kafića, kao i to da će se dopustiti treninzi u zatvorenom prostoru

"U odnosu na prošli četvrtak sada bilježimo određeni porast. Još ne znamo uzroke ovoga trenda: hladnoća, popuštanje mjera, opuštanje modela ponašanja... I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju incidenciju zemalja u EU što se tiče novih zaraza. Dobro je da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, onih na respiratorima, preminulih, onih u samoizolaciji.", kazao je premijer  dodavši da će Nacionalni stožer sutra detaljnije predstaviti nove mjere, piše Jutarnji list.

"Intencija je da se od 1. ožujka omogući rad na terasama i otvorenim prostorima. Smatramo da je to dobro, ali uz epidemiološke mjere. Omogućit će se i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, no tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontaktne sportove.", naglasio je predsjednik Vlade apelirajući još jednom na sve da budemo i dalje oprezni i ne pretjerano opušteni te dodao da ako se situacija pogorša mjere se uvijek mogu i pooštriti.

 

Foto: Vlada Republike Hrvatske