PUKE banner
PUKE banner
Medianno
UDRUGA MLADI LIPIKA

Na Društvenom domu u Klisi uskoro kreće renovacija

22.02.2021. 14:04 | 508 pregleda | Vijesti

U lipičkoj Gradskoj upravi danas je potpisan ugovor o adaptaciji Društvenog doma u Klisi kojim će se ovaj objekt obnoviti. Ugovor su u prisutnosti gradonačelnika Lipika Vinka Kasane potpisali Blaž Časar, predsjednik Udruge Mladi Lipika i Zlatko Visković, vlasnik obrta Visković čiji će djelatnici izvoditi radove koji započinju kroz desetak dana. Vrijednost ugovora s PDV-om iznosi 382.741,75 kune, a radovi se odvijaju u sklopu projekta „Udruga Mladi Lipika - Aktivno uključivanje mladih u zajednicu kroz prizmu revitalizacije društvenog doma u Klisi“, čija je sveukupna vrijednost 1.632.399,71 kuna.

Piše:
Matija Kulhavi

Trajanje ovog projekta je vremenski predviđeno na dvije godine, a njegov je cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za razvoj novih i održivost postojećih programa u zajednici kroz poticanje suradnje javno-civilnog partnerstva i participativnog upravljanja na području Grada Lipika.

Kao što smo naveli, nositelj projekta je udruga Mladi Lipika, a jedan od partnera je i Grad Lipik. Projektom će u periodu od naredna tri mjeseca biti djelomično obnovljen Društveni dom u Klisi te će se u novo adaptiranom prostoru kroz narednih 17 mjeseci provoditi edukacijski i zabavni program kroz koji će se mnogobrojnim radionicama poticati djecu i mlade na međuljudsku povezanost. Naime, uz tako oplemenjen prostor u kojem će biti stvoreni svi preduvjeti za kvalitetan rad, poticat će se svakodnevna kreativna aktivnost, druženje i komunikacija te u konačnici iskorištenost javnog prostora. Sve bi to trebalo rezultirati stvaranjem motivirajućeg okruženja za odrastanje i edukaciju mladih ljudi na dobrobit lokalne zajednice.