PUKE banner
PUKE banner
HDZ lokalni izbori 900x165 Vinko
14. TJEDAN PSIHOLOGIJE U HRVATSKOJ

„COVID-19 generacija: Kako maturirati u novom normalnom?“

19.02.2021. 12:05 | 398 pregleda | Vijesti

Gradska knjižnica Pakrac u suradnji s lokalnim psihologinjama organizirala je i drugo predavanje povodom 14. Tjedna psihologije u Hrvatskoj, koje je kao i prvo dva dana ranije upriličeno u staroj vijećnici u sklopu kompleksa Janković u Pakracu. Tema predavanja bila je „COVID-19 generacija: Kako maturirati u novom normalnom?“, a radi epidemioloških mjera predavanje je bilo ograničeno na svega 25 sudionika.

Piše:
Tomislav Ević

Predavanje na kojem su gotovo u cijelosti nazočili maturanti opće gimnazije i medicinskog smjera Srednje škole Pakrac vodila je magistra psihologije Ivana Marin i koja je predavanjem željela pakračkim maturantima napraviti mentalnu pripremu za državnu maturu. Pakrački maturanti imali su priliku naučiti na koje se sve načine mogu nositi sa stresom, što je uopće stres i na koji način smanjiti anksioznost kao i koje sve strategije učenja su im na raspolaganju poput mnemotehnika te trikova i savjeta kako učiti i organizirati vrijeme za učenje.

Zadnji dio predavanja bio je posvećen tehnikama i načinu kako se opustiti što je vrlo važan dio učenja i odmora, čime se podižu razine „hormona sreće“ i čime se povećava osobno zadovoljstvo i unutarnji mir.

Polaznici predavanja dobili su i „Smjernice za učenje“ koje su pripremili studenti Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a i upućeni su i na kontakte  Psihološkog centra Tesa http://www.tesa.hr/, Zagrebačkog psihološkog društva https://www.facebook.com/zagrebackopsiholoskodrustvo i e-savjetovanja Kako si? https://www.facebook.com/kakosi.hr/?ref=page_internal na kojima mogu potražiti  psihološku pomoć.


HDZ lokalni izbori 640x250 vinko