LIPIK test
Eming
Hotel Pakrac 365
PU POŽEŠKO-SLAVONSKA

Policija za Vincekovo ulovila 7 pijanih vozača; jedan "zaradio" kaznu od 22.500 kuna

25.01.2021. 09:56 | 803 pregleda | Vijesti

Proteklog vikenda, povodom proslave svetog Vinka na području PU Požeško-slavonske provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. četiri glavne ubojice u prometu (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija alkoholiziranosti kod sudionika u prometu provedena je u noći s petka na subotu i sa subote na nedjelju.

Piše:
Compas

 

 

 

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. četiri glavne ubojice u prometu (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija alkoholiziranosti kod sudionika u prometu provedena je u noći  s petka na subotu i sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 84 prekršaja, od čega ističemo 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna izrečena je u iznosu od 22.500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca za prekršaj koji se dogodio dana 24. siječnja 2021. oko 17.40 sati  u mjestu Omanovac gdje je 65-godišnji vozač kojemu je istekla vozačka dozvola upravljao neosiguranim osobnim automobilom kojemu je istekla prometna dozvola te je uslijed neprilagođene brzine prouzročio prometnu nesreću i napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. 65-godišnjaka su naknadno pronašli policijski službenici i on je odbio alkotest te je smješten  u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Protiv 65-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće

U subotu 23. siječnja 2021. oko 19 sati u mjestu Gaj, 36-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,55 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine prešao je vozilom na suprotnu prometnu traku te lijevim kotačima zahvatio putnu bankinu i udario u stup prometnog znaka. Nakon prometne nesreće 36-godišnji vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao no ubrzo su ga pronašli policijski službenici. Protiv 36-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda zabilježena su i dva bijega s mjesta prometne nesreće u mjestima Treštanovci i Omanovac.

Pronašao raketu

U petak 22. siječnja 2021. oko 11.50 sati u Pakracu u Ulici Grigora Viteza, 54-godišnjak je prilikom čišćenja na deponiju pronašao raketu M-79 za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Navedenu raketu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.