delfin3
PUKE banner
Hotel Pakrac 365
Krenula rekonstrukcija društvenog doma u Filipovcu

Priprema se kvalitetni prostor za udruge koje djeluju na području Grada Lipika

15.01.2021. 11:36 | 746 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

U maloj vijećnici  smještenoj unutar zgrade lipičke Gradske uprave danas je sklopljen ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije i dogradnje Društvenog doma u Filipovcu sveukupne vrijednosti 623.756,60 kuna s PDV-om, a potpisali su ga direktor tvrtke GRADNJA ALABER d.o.o. Davor Alaber i lipički gradonačelnik Vinko Kasana. Radovi su dio projekta Rekonstrukcija i dogradnja javne zgrade - Društvenog doma Filipovac koji se financira unutar Mjere 19 »Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Rekonstrukcijom doma doprinijet će se razvoju u kulturnom i socijalnom smislu. Društveni dom bit će prikladan za korištenje cjelokupnom stanovništvu naselja Filipovac za razna druženja kao i obiteljske proslave, ali prije svega za udruge koje djeluju na području Grada Lipika.

Uvođenje izvođača u posao predviđeno je za sljedeći petak, 22. siječnja 2021. godine, a izvođač je obvezan odmah započeti s radovima te iste završiti u roku osam mjeseci od dana uvođenja u posao.

Predviđeni radovi odnose se na uređenje postojećih prostorija te dogradnju spremišta za potrebe doma, kao i uređenje okoliša oko ovog objekta u sklopu čega je izgradnja pripadajućeg parkirališta.


U završnoj fazi projekt energetske obnove

Inače, u završnoj fazi provođenja je i projekt „Energetska obnova zgrade Društvenog doma u Filipovcu na adresi Tabor 14, Grad Lipik“. Radi se o projektu kojeg sufinancira Europska unija iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Ukupni iznos projekta, čija je esencijalna svrha postizanje energetskih ušteda, iznosi 667.945,81 knuna, a obnovi su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 393.226,68 kuna.