LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Život u doba korone

U Lipiku jedan cijeli razred i 8 učitelja u izolaciji; viši razredi u Poljani prešli na online nastavu

26.11.2020. 09:02 | 1966 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

S obzirom na to da je jedna učenica lipičke osnovne škole pozitivna na koronavirus, od danas je jedan cijeli razred u izolaciji, doznajemo od ravnateljice Klaudije Kovač. Osim učenika, do 30. studenog će u izolaciji biti i osam učitelja (kao kontakti) koji su predavali u dotičnom razredu.

FOTO: OŠ Lipik (gore); OŠ "Grigora Viteza" Poljana (dolje)

 

Isto tako, Tibor Nagy, ravnatelj OŠ "Grigora Viteza" u Poljani nas je informirao kako su od jučer viši razredi, odnosno učenici od 5. do 8. razreda prešli na online nastavu koja bi trebala potrajati do petka. Naime ondje je isto jedan razred trebao u izolaciju, a budući da je u tom razredu predavalo 10 nastavnika, zbog nemogućnosti organizacije normalne nastave, prešlo se na ovaj oblik rada.

Što se tiče Dječjeg vrtića "Kockica", ravnateljica Tatjana Benković nam je rekla kako oboljelih nema, a rad se odvija uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

FOTO: Dom za starije i nemoćne "Anđelak" Lipik

 

O stanju u Domu za starije i nemoćne  u Marinom Selu smo Vas informirali jučer, a jutros smo se čuli i s vlasnicima još jednog lipičkog doma za starije, "Anđelak", koji nam govore da je situacija ozbiljna jer nekoliko korisnika je imalo temperaturu pa se sad čekaju rezultati testiranja. I dalje se pridržavaju svih epidemioloških preporuka te se nadaju najboljem. 

Što se tiče stanja u Toplicama Lipik, doznajemo kako je trenutno pozitivno na koronavirus dvoje radnika, a 12 ih je u samoizolaciji.

FOTO: Toplice Lipik

 

Inače, iz današnjeg izvještaja županijskog Stožera civilne zaštite doznajemo kako je na području Požeško-slavonske županije trenutno aktivno 296 slučajeva zaraze koronavirusom, 258 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 38 osoba su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalaze 654 osobe, a ukupno je testirano 16695 osoba. Na posljednjem testiranju obrađen je 191 uzorak, od kojih je 45 pozitivno. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.