Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa

Školarcima poklonjeni reflektirajući prsluci

09.10.2020. 15:21 | 571 pregleda | Vijesti

Policijski službenik je upoznao djecu s načinom na koji se trebaju kretati kolnikom te im poklonio reflektirajuće prsluke koji su pribavljeni iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

 

Piše:
Compas

Policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Pakrac Krunoslav Želimorski danas je tijekom ranih jutarnjih sati u mjestima Španovica i Dragović poklonio reflektirajuće prsluke školarcima koji svako jutro čekaju autobus koji ih prevozi u školu, doznajemo od policijske glasnogovornice Nikoline Janković.

Navedeni prsluci su pribavljeni iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Naime, djeca su u navedenim mjestima primorana hodati po kolniku do mjesta dolaska autobusa budući da nema nogostupa niti postoji stajalište. Kako se u nadolazećem periodu očekuje pojava magle i smanjene vidljivosti, a radi se o djelu ceste koji čini prijevoj i zavoj, u cilju zaštite djece i boljeg uočavanja od strane vozača, policijski službenik je upoznao djecu s načinom na koji se trebaju kretati kolnikom te im poklonio reflektirajuće prsluke. Nadalje je utvrđeno da u mjestu Kusonje školskim kombijem u školu putuje dvoje djece koja su također upoznata s načinom kretanja kolnikom i kojima su također poklonjeni reflektirajući prsluci.

U nadolazećem periodu policijski službenici će i dalje u cilju prevencije obilaziti navedena mjesta.