LIPIK test
Delfin
Medianno
DODIJELJENO PRIZNANJE NAJBOLJEM SPORTAŠU GRADA LIPIKA

Ivan Macura proglašen najboljim sportašem Lipika

08.10.2020. 16:52 | 1058 pregleda | Vijesti

Najboljim sportašem Lipika u 2019. godini prema izboru mjesečnika Compas proglašen je Ivan Macura, kojem je 8. listopada na skromnoj i dostojanstvenoj svečanosti usklađenom s epidemiološkim mjerama i preporukama u prostorijama Lipičke razvojne i turističke agencije Lira d.o.o. uz prigodnu plaketu Najboljeg sportaša Lipika te uz pokroviteljstvo Grada Lipika poklon bon u vrijednosti 1.000 kuna uručio lipički gradonačelnik Vinko Kasana, poželjevši mu pri tome uspjeh i u daljnjoj sportskoj karijeri.

Piše:
Matija Kulhavi

- "Ivan Macura rođen je 21. srpnja 1994. godine. Viši je prvostupnik ekonomije te je zaposlen u Općoj županijskoj bolnici i bolnici hrvatski veterana Pakrac kao viši kontrolor računovodstvenih poslova.

U aktivnosti Rukometnog kluba LiPa uključio se po osnutku novog kluba 2006. godine. Prošao je kroz sve selekcije kluba te je nastupao u 1. kadetskoj HRL. Po prelasku u seniore vrlo brzo se profilirao u prvo desno krilo kluba i to u nemaloj konkurenciji od četiri ljevaka, od kojih neki danas nastupaju u 1. HRL.

Svojom iznimnom mirnoćom i blagosti postao je zaštitni znak našeg lokalnog rukometnog kluba, a svojim odnosom prema treningu i suigračima pravi je primjer vrhunskog sportaša.

Posljednje tri sezone Ivan je najbolji strijelac i igrač kluba, s tim da zbog iznimne brzine i tehnike igra na tri pozicije u sastavu kako bi omogućio kvalitetan razvoj mlađih suigrača. U sezoni 2018./2019. 3. HRL Istok, Ivan je bio najbolji strijelac kluba te pri vrhu ljestvice strijelaca lige sa 143 postignuta pogotka. U narednoj sezoni je nastavio gdje je stao, međutim, koronavirus je prekinuo sezonu te ista nije odigrana do kraja.

Osim što je igračka perjanica kluba, Ivan je nedavno završio i trenersku školu te svoje rukometno znanje prenosi i na mlade rukometašice rođene 2008. godine i mlađe čiji je trener u Ženskom rukometnom klubu Lipik.

Prema svim aspektima sportskog života, sa svojim sportskim vrlinama i ljudskim kvalitetama zasluženo je osvojio titulu najboljeg sportaša Grada Lipika u 2019. godini.", stoji u obrazloženju koje je pročitano prije samog uručenja nagrada.

Premda je tijekom protekle dvije godine uspostavljena praksa uručivanja ove sportske nagrade prigodom održavanja Dana zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane, koji se dosad svake godine održavao u sklopu tradicionalne manifestacije “Lipanj u Lipiku”, ove je godine, s obzirom situaciju vezanu za virus Covid-19 i odgodu brojnih manifestacija odlučeno nagradu najboljem sportašu Grada Lipika za 2019. godinu uručiti povodom Franciškova koje se u Lipiku obilježava kao Dan Grada.

Podsjetimo, u prošlogodišnjem izboru za 2018. godinu najbolji sportaš Grada Lipika bio je Alojzije Majstorović, član streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac, dok je godinu prije njega titulu najboljeg sportaša za 2017. godinu ponio Matija Šimunović, igrač nogometnog kluba Lipik 1925. Najbolji sportaš Grada Lipika u 2016. godini bio je Andrej Žili, svjetski prvak u ribolovu, a za 2015. godinu najboljim sportašem je proglašen Ivor Podunavac, ondašnji kapetan i jedan od najboljih nogometaša NK Lipik 1925. U 2014. godini ovu je titulu ponijela streličarka Marija Marošević, članica Streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac, a u 2013. najbolji sportaš bio je rukometaš i nogometaš Karlo Kligl, član NK Lipik 1925.