Delfin
PUKE banner
Vera Pečanić
ASFALTIRANJE NERAZVRSTANIH CESTA U ŠEOVICI I JAPAGI

Saniranje postojećih oštećenja u dijelu Omanovačke ulice u Šeovici te Psunjske u Japagi

25.09.2020. 12:33 | 621 pregleda | Vijesti

Početkom ovog tjedna izvršeno je asfaltiranje  kojim su sanirana postojeća oštećenja dijela Omanovačke ulice u Šeovici te Psunjske u Japagi.

Piše:
Matija Kulhavi

Kako smo doznali od pročelnice JUO Grada Lipika Veronike Prhal, za ovu su nakanu u 2019. godini pristigla financijska sredstva u iznosu 150.000,00 kuna od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU kroz Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, a tad je ugovoreno i izvršeno saniranje rupa i asfaltiranje u ukupnoj vrijednosti od 190.000,00 kuna (ostatak financijske konstrukcije je podmiren sredstvima Grada Lipika), odnosno 500 metara nerazvrstane ceste (Omanovačka ulica) u Šeovici.

U 2020. godini kroz isti program pristigla su sredstva od 200.000,00 kuna, a ugovoreno je i izvršeno za 294.000,00 kuna (ostatak kao i godinu dana ranije dolazi iz proračunskih sredstava Grada Lipika) saniranje i asfaltiranje Omanovačke ulice u Šeovici u dužini od 600 metara i Psunjske ulice u Japagi u dužini 200 metara.

U pratnji direktora gradskog komunalnog poduzeća Lipkom Marijana Strganca odvijanje radova je obišao i lipički gradonačelnik Vinko Kasana koji je izjavio kako je ovo nastavak obnove infrastrukture po lipičkim naseljima. "Kroz suradnju s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU Grad Lipik će i dalje nastaviti ovu dobru praksu te vjerujem kako će konkretno i ova dionica u Šeovici sljedeće godine u potpunosti biti obnovljena. S ciljem ravnomjernog razvoja svih naših naselja nadziremo mjesta gdje je infrastruktura najlošija i shodno mogućnostima usmjeravamo sredstva na lokacije kojima je potrebna sanacija.", istaknuo je gradonačelnik.

Nakon asfaltiranja djelatnici Lipkoma prionuli su na uređenje i utvrđivanje pripadajućih bankina.