PUKE banner
PUKE banner
Radio Daruvar 2
Šahovski klub Pakrac-Lipik

U funkciji nova šahovska ploča na otvorenom

19.09.2020. 13:30 | 598 pregleda | Vijesti

Tijekom prijepodnevnih sati 19. rujna upriličeno je svečano otvaranje šahovske ploče koju su vrijedni članovi Šahovskog kluba Pakrac-Lipik napravili na prostoru sportsko-rekreacijskog centra u Pakracu.

 

Piše:
Matija Kulhavi

Šahovsko polje postavili su članovi našeg lokalnog šahovskog kluba s namjerom da djeca i mladi kvalitetnije i aktivnije provode slobodno vrijeme na svježem zraku, odnosno u igri i druženju s vršnjacima i roditeljima, naglasio je predsjednik kluba Zlatko Ivanić, dodavši kako je realizacija ovog pothvata trajala oko dvije godine, a financijski ih je pomogao Grad Pakrac.

Događaju je nazočio i predsjednik županijskog šahovskog saveza Boris Risek koji je istaknuo dobru suradnju s lokalnom samoupravom te je pri tome govorio i o planovima naših šahista u predstojećem razdoblju.

Prvi potez je učinila pakračka gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević koja je tako simbolički  otvorila ovu novu šahovsku ploču. Ovom je prigodom gradonačelnica pohvalila napore članova šahovskog kluba iskazavši kako će i dalje imati potporu u Gradu Pakracu.

Šah se igra širom svijeta među sudionicima svih uzrasta, od mladih do starijih osoba, a mnogi ističu kako cjeloživotno mentalno zdravlje čovjeka svakako može imati koristi od nje.