LIPIK test
PUKE banner
Vera Pečanić
PRIPOVIJESTI IZ LIPIČKE I PAKRAČKE POVIJESTI

MOJI POSLJEDNJI DANI U PAKRAČKOJ BOLNICI: Sjećanja mr. ing. Đurđice Vicković

18.09.2020. 13:20 | 1425 pregleda | Vijesti

Radio Daruvar pokrenuo je prošle godine ciklus emisija o spoznajama, istraživanju, kronici vremena, o ljudima i društvu, selima i gradovima. Tako je u nedjelju 17. veljače 2019. godine u programu Radio Daruvara na frekvencijama 91,5 MHz i 91,9 MHz, s početkom u 17 sati, bila na rasporedu  emisija Povijest naših gradova koja ide svake treće nedjelje u mjesecu već više od godinu dana.

Piše:
Compas

Emisija Radio Daruvara je sasvim solidno slušana tih skoro godinu i pol dana, a ja sam svoj dio emisije prezentirao pod nazivom Pripovijesti iz pakračke i lipičke povijesti.

Nedavno tražeći neke fotografije i dokumente u svojoj arhivi pronašao sam jedan vrlo lijepi tekst o sasvim nelijepim događajima, tekst koji je napisala moja školska kolegica Đurđica Ražov Vicković. Taj tekst i pojedine dokumente mr. ing. Đurđa Vicković dala mi je 2008. godine, prigodom promocije moje monografije  Česi u Pakracu, Prekopakri i Lipiku. Tada sam joj kazao, kako bih taj njen tekst vrlo rado objavio, kada budem za to imao priliku. Bila je zadovoljna time i složila se  s tim prijedlogom.

S tim iskrenim, sadržajnim i dokumentarno – emotivnim tekstom potkrepljujem svoje viđenje ljudskog postupanja i prikazivanja povijesti kakva je ona bila!

Kako  Đurđica Vicković vrlo lijepo i sadržajno piše svoje tekstove, tako ovaj njen tekst prikazujem upravo onako kako ga je ona napisala.

Siniša Njegovan Starek

 

Emisiju možete poslušati u nedjelju, 20. rujna, u programu Radio Daruvara na frekvencijama 91,5 MHz i 91,9 MHz, s početkom u 17 sati, u emisiji Povijest naših gradova, a tekst će biti objavljen i u tiskanom izdanju mjesečnika Compas koji izlazi 25. rujna 2020. godine.