Delfin
Delfin
Medianno
STOŽER CZ RH

Novo radno vrijeme noćnih klubova, barova, kafića

14.08.2020. 08:24 | 708 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

S obzirom na razvoj epidemiološke situacije na području naše zemlje i provedenu analizu načina širenja bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Navedenom odlukom ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz kategorije "barovi", kao što su noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i sl. koji smiju raditi najduže do 24 sata.

Navedena mjera počinje se primjenjivati od danas (14. kolovoza) i bit će u primjeni 10 dana.

Tekst odluke dostupan je na poveznici.

Što se tiče stanja u Požeško-slavonskoj županiji, trenutno je aktivno 5 slučajeva zaraze virusom COVID-19, a sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 40 osoba, a ukupno je testirano 4135 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 16 uzoraka, dva uzorka su pozitivna na koronavirus.

Dvije novozaražene osobe su stanovnici Požeško-slavonske županije s trenutnim prebivalištem u gradu Zagrebu te se ne nalaze na području županije. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, stoji u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite.