Delfin
Delfin
Medianno
DRAMSKA SEKCIJA MLADIH KPD SLOGA

U vrijeme socijalne distance i izolacije snimili dugometražni film

13.08.2020. 12:49 | 557 pregleda | Vijesti

Dramska sekcija mladih Kulturno prosvjetnog društva Sloga Pakrac iskoristila je nemogućnost uobičajenog stvaralačkog rada u vrijeme socijalne distance i izolacije te učinila iskorak - snimili su igrani dugometražni film "ERŽIKA PLEMENITA" u trajanju od 80 minuta.

Piše:
Compas

Film je nastao prema scenariju kazališne predstave, koju radi mjera uzrokovanih pandemijom nisu uspjeli uprizoriti, a govori o ljubavnim i financijskim intrigama uzrokovanim javljanjem Mađarice na oglas za posao kućne pomoćnice u pakračkoj kuriji grofovske obitelji Janković.

Osim scenarija i režije, koje potpisuje Dubravka Špančić, ovaj igrani dugometražni film amatersko je autorsko djelo mladih u dobi od 15 do 25 godina (glumci, snimatelji, montaža, šminka,kostimografija...), što mu je svakako posebnost, uz činjenicu da su svi kadrovi filma snimljeni 50mm objektivom.

U postupku nastanka filma sudionici njegova stvaranja su naučili više o svom gradu, o sebi, o zajedništvu te si postavili kulturni kreativni izazov u vrijeme pandemije.

Premijera filma "ERŽIKA PLEMENITA" održat će se u Hrvatskom dom "dr. Franjo Tuđman" u Pakracu, u nedjelju 30. kolovoza u 19:30 sati. Međutim, film će biti premijerno prikazan samo za goste i uzvanike te sponzore, a za javnost će igrati od 31. kolovoza do 4. rujna u kinu svaki dan u 20 sati.