LIPIK test
LIPIK test
Medianno
KANDIDATURE DO 11. RUJNA

Izbor za najboljeg sportaša Lipika u 2019. godini

11.08.2020. 09:37 | 1022 pregleda | Vijesti

Prema izboru Compasa sedmu godinu zaredom provodi se izbor za najboljeg sportaša Grada Lipika, a nagrada će ove godine, kao što je to bilo ranijih godina, biti uručena u sklopu obilježavanja Dana Grada Lipika. Naime, protekle dvije godine uspostavili smo praksu uručivanja nagrada  prigodom održavanja Dana zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane koji se dosad svake godine održavao u sklopu tradicionalne manifestacije “Lipanj u Lipiku”. Međutim, s obzirom na to da su ove godine zbog već nadaleko poznate situacije vezane za virus Covid-19 otkazana ili odgođena brojna događanja, nagradu najboljem sportašu Grada Lipika za 2019. godinu uručit ćemo povodom Franciškova.

Piše:
Matija Kulhavi

Prijedlozi za ovu nagradu mogu se dostaviti na e-mail adresu kontakt@compas.com.hr, poštom ili osobno uredništvu Compasa na adresi Staklanska ulica 2a, Lipik. Prijava treba sadržavati pismeno obrazloženje za sportaša s njegovim/njezinim sportskim uspjesima odnosno rezultatima u 2019. godini, a mogu je dostaviti klubovi i pojedinci, uz uvjet da kandidat mora biti ili stanovnik Lipika ili igrati za neki od lipičkih sportskih klubova. Kandidature se primaju do 11. rujna, a u tiskanom izdanju mjesečnika Compas, kao i na portalu compas.hr objavit ćemo pobjednika/cu koju će odabrati Povjerenstvo koje će imenovati urednik lista i direktor LIRA-e.

Svečana dodjela nagrade za najboljeg sportaša Grada Lipika u 2019. održat će se prigodom obilježavanja Dana Grada Lipika.

Podsjetimo, u prošlogodišnjem izboru za 2018. godinu najbolji sportaš Grada Lipika bio je Alojzije Majstorović, član streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac, dok je godinu prije njega titulu najboljeg sportaša za 2017. godinu ponio Matija Šimunović, igrač nogometnog kluba Lipik 1925. Najbolji sportaš Grada Lipika u 2016. godini bio je Andrej Žili, svjetski prvak u ribolovu, a za 2015. godinu najboljim sportašem je proglašen Ivor Podunavac, ondašnji kapetan i jedan od najboljih nogometaša NK Lipik 1925. U 2014. godini ovu je titulu ponijela streličarka Marija Marošević, članica Streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac, a u 2013. najbolji sportaš bio je rukometaš i nogometaš Karlo Kligl, član NK Lipik 1925.