Delfin
LIPIK test
Medianno

Sastanak s ciljem jačanja suradnje i podizanja kvalitete života stanovnicima Šeovice

30.07.2020. 13:15 | 1087 pregleda | Vijesti

U zgradi lipičke gradske uprave danas je održan sastanak gradonačelnika Vinka Kasane s predsjednicom Mjesnog odbora Šeovica Vanesom Iličić, a sastanku je nazočio i direktor gradskog komunalnog poduzeća Lipkom Marijan Strganac.

Piše:
Matija Kulhavi

Bio je ovo prvi sastanak s novoizabranom predsjednicom Mjesnog odbora, a s ciljem jačanja suradnje na ostvarenju planova i programa koji će služiti podizanju kvalitete života stanovnicima Šeovice.

Tako je na sastanku rečeno kako će uskoro krenuti nastavak asfaltiranja Omanovačke ulice u Šeovici u dužini od 600 metara, dok će ostatak biti asfaltiran sljedeće godine pa će tako ova ulica biti obnovljena u potpunosti. U planu je i renoviranje dječjeg igrališta koje se nalazi u naselju. To podrazumijeva sanaciju postojećih te postavljanje novih sprava.

U planu je projekt obnove društvenog doma za što je do kraja tekuće godine predviđena prva faza - izrada projektne dokumentacije kako bi se moglo dalje ići u proces kandidiranja.

Ujedno se razgovaralo o uređenju samog mjesta i održavanju prostora kod bivšeg “laktofriza”, kao i održavanju bankina, košnji trave i održavanju zelenila. Govorilo se i o suradnji s Hrvatskim vodama te potrebi izgradnje mosta na potoku Šeovica.

Na mjesnom je groblju potrebno izgraditi novu mrtvačnicu pa je na sastanku odlučeno kako će se stara mrtvačnica srušiti te će se u proljeće iduće godine krenuti s izgradnjom nove.

Također, bilo je govora i o potrebi poboljšanja cestovne sigurnosti u naselju.