Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Gorenjska gradbena družba d.d

LIPIK: odvijanje radova na projektu „Aglomeracije Lipik – Pakrac“

29.07.2020. 10:00 | 776 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Već gotovo dva mjeseca na ulicama našeg grada odvijaju se radovi na projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Lipik – Pakrac“. Radi se o projektu vrijednom 183,4 milijuna kuna koji će trajati sljedeće dvije godine i na koje su se građani Lipika, kao uostalom i Pakraca, već naviknuli i koliko-toliko prilagodili. Naime, aglomeracija je unijela značajne promjene u svakodnevni život građana jer uslijed radova dolazi do povremenih planiranih ili neočekivanih prekida u vodoopskrbi i odvodnji što je uzrokovano oštećenjem cjevovoda, neophodnom rekonstrukcijom mreže ili ugradnjom priključaka.

O tome je priopćenje odaslala i tvrtka Vode Lipik d.o.o. pri čemu su zamoljeni krajnji korisnici za praćenje objava o prekidima u isporuci vode kako bi se na vrijeme opskrbili dovoljnim količinama vode. Nakon završetka radova i ponovnog uspostavljanja vodoopskrbe, odnosno dolaska vode, građanima je savjetovano da puste vodu da isteče dok se ne razbistri.

Također, za sve upite i prijave vezane za najavljene ili nenajavljene prekide u opskrbi vode za ljudsku potrošnju i usluge odvodnje, građani su usmjereni da kontaktiraju dežurni telefon 098 437 775 ili da zovu u središnjicu tvrtke Vode Lipik d.o.o. na broj 034 211 140.

Što se tiče nastavka radova na aglomeraciji koji će se tijekom kolovoza odvijati na području Lipika, od voditelja cjelokupnog projekta u poduzeću Gorenjska gradbena družba d.d Tilena Klemenca smo informirani kako će se planirani radovi nastaviti odvijati u Vukovarskoj aveniji, kao i u Udinskoj te Ulici Marije Terezije. Isto tako, planirani su radovi na potezu od Trga dr. Franje Tuđmana do početka Ulice Alojzija Stepinca. Radovi će se odvijati i na području Ulice hrvatske mladeži te Ivana Gorana Kovačića, a nastavljaju se i u Filipovcu (Lipička), kao i na čitavom nizu lokacija u Pakracu.