Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2
PP Pakrac

Dvije krađe na području Lipika i Pakraca

27.07.2020. 10:28 | 2013 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Kako doznajemo iz izvještaja zaprimljenog od Gorana Matijevića, službenika PU požeško-slavonske, na području Policijske postaje Pakrac dogodile su se dvije krađe.

"U  razdoblju od 14. do 24. srpnja 2020., u Ulici Matije Gupca u Pakracu, nepoznati počinitelj (ili više njih), je iz priručnog skladišta otuđio razna alkoholna i bezalkoholna pića u vlasništvu trgovačkog društva iz Pakraca. U subotu 25. srpnja 2020., u Lipičkoj ulici u mjestu Šeovica, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz obiteljske kuće 53-godišnjakinje otuđio novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa.“, stoji u izvještaju.

Isto tako, policijski djelatnici su nas informirali i o rezultatima aktivnosti pojačanog nadzora prometa.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 95 prekršaja. Od toga broja ističe se 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 45 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok 17 počinitelja nije koristilo sigurnosni pojas.

Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 100 km/h, a najveća utvrđena koncentracija alkohola kod vozača 2,06 g/kg. Tijekom vikenda u prekršajima nisu zatečeni vozači koji su ranije činili prekršaje (recidivisti)

Također, u nedjelju 26. srpnja 2020. u vremenu od 14 do 22 sata, provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na pojačani nadzor vozača motocikla i mopeda u prometu. Tijekom provedbe preventivno-represivne akcije izvršen je nadzor  60 vozila  i utvrđeno 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se njih 7 odnosilo na prekršaje mopedista i motociklista.