Delfin
Delfin
Medianno
VSNM PSŽ i UABA PAKRAC-LIPIK

Radna akcija na mjestu nekadašnje partizanske bolnice na Begovači

24.07.2020. 12:17 | 924 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Proteklog vikenda članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik uz pomoć članova županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine doprinijeli su sprječavanju od propadanja zemunice partizanske bolnice na Begovači u blizini Pakraca. Naime, u subotu 18. srpnja postavljen je novi krov na zemunice partizanske bolnice, doznali smo od Nikole Ivanovića, predsjednika VSNM-a i zamjenika pakračke gradonačelnice.

Zahvaljujemo se na podršci Srpskom narodnom vijeću za donaciju sredstava za prepokrivanje zemunice, a posebna zahvala našoj Aneti Vladimirov, potpredsjednici SNV.“, kazao je Ivanović te dodao kako je Begovača zapovjedno mjesto prve (psunjske) čete, mjesto velikog narodnog zbjega i prve organizirane partizanske službe saniteta u Slavoniji.

Begovača je i predivno mjesto za posjetiti, kako za planinare, tako i za one koji se mogu dovesti do same lokacije i uživati u pogledu na obronke Psunja, ali i na druga naselja zapadne Slavonije i Moslavine.

Nadamo se da ćemo biti u prilici u narednom periodu organizirati radnu akciju, odgođenu iz epidemioloških razloga i dodatno urediti okoliš oko betonskih zemunica.“, zaključio je Nikola Ivanović.