Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
TRŽNICA DOMAĆIH PROIZVODA LIPIKA I PAKRACA

Četiri mjeseca kasnije, Compas tržnica i dalje spaja lokalnu ponudu i potražnju

24.07.2020. 08:34 | 500 pregleda | Vijesti

Prošlo je 117 dana od prve objave na besplatnoj Tržnici domaćih proizvoda. Kad pogledamo unatrag na taj zadnji dan ožujka kada smo pokrenuli besplatnu tržnicu, nemoguće je ne prisjetiti se što je bio osnovni motiv naše kao i drugih besplatnih digitalnih tržnica pokrenutih tada. Željeli smo pomoći lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kao i proizvođačima povrća, voća, sadnica, jaja, meda i raznih drugih lokalnih domaćih proizvoda u spajanju s njihovim krajnjim kupcima jer je jedna od anti COVID-19 mjera tada uključivala zatvaranje tržnica u cijeloj Hrvatskoj.

Piše:
Compas

Ne samo da su tržnice bile zatvorene već se kretanje populacije ograničavalo, a međužupanijski i međugradski promet i kretanje bilo je dozvoljeno samo uz posebne propusnice i uz valjano opravdanje. Srećom, lokalni proizvođači hrane su, kao i ugostitelji koji su se primarno bavili pripremom i dostavom hrane, dobili dopuštenje stožera da s radom nastave na taj način, direktnom dostavom krajnjem kupcu ili direktnom prodajom s kućnog praga.

Mnogi su u to vrijeme rigoroznih COVID-19 mjera odgovorili na naš poziv da nam se jave kako bismo njihove podatke besplatno postavili na Compas.hr - Tržnicu domaćih proizvoda Lipika i Pakraca kao i na popratnu Facebook stranicu. Nadamo se da smo lokalnim proizvođačima domaćih proizvoda pomogli da prebrode taj za sve nas težak period, a iako su tržnice sada otvorene uz obavezno nošenje zaštitnih maski, popratnu dezinfekciju ruku i propisani razmak i dalje ćemo nastaviti biti besplatna digitalna platforma za povezivanje ponude i potražnje na lokalnom tržištu domaćih proizvoda.