LIPIK test
LIPIK test
Medianno
NOVA VEZA LIPIKA I PAKRACA

Turistički vlakić; prvi mjesec na relaciji Lipik-Pakrac-Lipik

09.07.2020. 09:22 | 627 pregleda | Vijesti

Radi opetovanih upita upućenih u našu redakciju o voznom redu turističkog vlakića koji svaki tjedan četvrtkom prometuje između Lipika i Pakraca još jednom ćemo se pozabaviti njime.

Piše:
Compas

Turistički vlakić koji se u Lipiku koristi prilikom raznih manifestacija priskrbio si je simpatije stanovnika i posjetitelja Lipika, pogotovo onih mlađih uzrasta kojima je vožnja u njemu poseban doživljaj. Gradska uprava odlučila ga je u vrijeme ljetne sezone iskoristiti za bolju povezanost Lipika i Pakraca i to četvrtkom, kada je u Pakracu otvorena tržnica.

Od prve vožnje na ovoj liniji (12. lipanj) prošlo je gotovo mjesec dana i iako je prvotno zamišljeno da vlakić polazi iz Lipika u 9 ujutro, gradonačelnik Vinko Kasana je nakon dobivanja povratne informacije od korisnika prilagodio vozni red sukladno njihovim sugestijama. Turistički vlakić je prikladan je za vožnju u svim vremenskim uvjetima, a vozi prema sljedećem rasporedu:


LIPIK > PAKRAC
8.00 sati – polazak sa stanice nasuprot crkve sv. Franje Asiškog Lipik
8.15 sati – dolazak na stanicu Gradska športska dvorana Pakrac

PAKRAC > LIPIK
11.00 sati – polazak sa stanice Gradska športska dvorana Pakrac
11.15 sati – dolazak na stanicu nasuprot crkve sv. Franje Asiškog Lipik

Vlakić će prometovati cijelo ljeto, a prilikom današnjeg polaska fotografirali smo njegove putnike kojima se sljedeći put možete pridružiti i Vi za simboličnu cijenu od 2 kune u jednom smjeru.