Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2
Novo lice društvenog doma

Više od 700 tisuća kuna za dogradnju Društvenog doma u Filipovcu

08.07.2020. 11:11 | 698 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Prijavili smo projekt preko Lokalne akcijske grupe “Zeleni trokut” za mjeru 7.4.1. i odobrena nam je dogradnja Društvenog doma u Filipovcu u vrijednosti 728.750,00 kuna.”, doznajemo od Veronike Prhal, pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada Lipika.

Ovim će se projektom dograditi spremište za udruge koje će koristiti prostor filipovačkog Društvenog doma, a kako doznajemo, unutar doma će se postaviti i pomična pregrada, kao i pod koji će biti pogodan za korištenje sportskim udrugama, poput STK “Lipa”, ali i za ples, prilikom određenih događanja. Osim toga, ispred doma će biti uređeno i asfaltirano novo parkiralište.

Isto tako, dom će se još dodatno opskrbiti adekvatnom opremom kako bi bio pogodan za korištenje što većem broju mještana.

Inače, energetska obnova Društvenog doma u Filipovcu je završena te su kroz taj projekt izvršeni radovi na pročelju, postavljena je nova drvena stolarija, a također su promijenjene i električne te strojarske instalacije.

Uključujući dogradnju doma, u dom će biti uloženo oko 1,5 milijuna kuna, većinom EU sredstava, što će rezultirati poboljšanjem standarda lokalnog stanovništva.