Delfin
Delfin
Bazeni Lipik

POŽEŠKO-SLAVONSKI HDZ: Hvala svima koji su dali povjerenje našoj listi i tako izabrali naša tri kandidata

07.07.2020. 13:08 | 617 pregleda | Vijesti

Na izvrsne rezultate parlamentarnih izbora koje je Hrvatska demokratska zajednica ostvarila na nacionalnoj, ali i na županijskoj razini na konferenciji za medije osvrnuli su se predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije Željko Glavić, voditeljica Izbornog stožera za V. izbornu jedinicu Antonija Jozić te kandidati na listi Darko Puljašić i Anamarija Blažević. “Zahvaljujemo biračima iz naše županije koji su dali povjerenje našoj listi i tako izabrali naša tri kandidata – Josipa Aladrovića, Darka Puljašića i Anamariju Blažević koji će nas predstavljati u Hrvatskom saboru. Siguran sam da će opravdati povjerenje koje su im građani dali,” naglasio je dr. Glavić.

Piše:
Compas

Hrvatska demokratska zajednica na ovim je parlamentarnim izborima pokazala je kako je najjača stranka u Republici Hrvatskoj pobijedivši, vrlo uvjerljivo u osam od deset izbornih jedinica. U petoj izbornoj jedinici kojoj pripada i Požeško-slavonska županija osvojila je osam saborskih mandata, a svojim radom, imenom i prezimenom, stranačkoj listi snagu su dali i Josip Aladrović, te prvi čovjek grada Požege Darko Puljašić i njegova pakračka kolegica Anamarija Blažević.

“Parlamentarni izbori su iza nas. Na ovim izborima naša stranka, Hrvatska demokratska zajednica ostvarila je izvrstan rezultat, pobjednik je izbora i sljedeće četiri godine nastavit će provoditi politiku HDZ-e, nadamo se jednako uspješno kao i ove četiri godine. A s obzirom na iskustvo iz ove četiri godine, duboko vjerujemo i bolje. Želio bih zahvaliti svim građanima koji su izašli na birališta, koji su glasali za bilo koju stranku, jer time su dali legitimitet, između ostalog, i pobjedi Hrvatske demokratske zajednice. Posebno se naravno, zahvaljujem našim članovima, simpatizerima, svim biračima koji su nam dali povjerenje, koji su zaokružili HDZ i time nam, osim povjerenja, dali i obvezu da, poštujući to njihovo povjerenje, sljedeće četiri godine vodimo državu prema boljem sutra, prema cilju koji je odavno poznat – moderna, europska, uspješna, bogata država, ” rekao je predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a dr. Željko Glavić.

“Što se tiče rezultata i situacije u našoj županiji, mi smo vrlo zadovoljni i zahvaljujemo također svim biračima iz naše županije koji su dali povjerenje našoj listi i tako izabrali naša tri kandidata – Josipa Aladrovića, Darka Puljašića i Anamariju Blažević koji će nas predstavljati u Hrvatskom saboru, neki od njih možda i u izvršnoj vlasti. Siguran sam da će oni taj posao obaviti na zadovoljstvo svih nas i da će opravdati povjerenje koje su im građani dali,” naglasio je dr. Glavić.

“Kao voditeljica Izbornog stožera HDZ-a za petu izbornu jedinicu: Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i vukovarsko- srijemsku županiju s posebnim zadovoljstvom mogu istaći da je lista Hrvatske demokratske zajednice ostvarila najbolji rezultat u Republici Hrvatskoj kada govorimo u postotku i zapravo potvrdila ono što oduvijek govorimo – da se rad, kontinuitet i programi prepoznaju,” rekla je Antonija Jozić.

“Ovom prilikom zahvala ide svima koji su podržali i prepoznali listu i kandidate i program Hrvatske demokratske zajednice, ali isto tako, i svim ljudima koji operativno bili uključeni u ove izbore. HDZ je ozbiljna stranka, državotvorna stranka koja u svake izbore ulazi sa željom i voljom pobijediti na izborima i tako se vodi kampanja. Mislim da su svi vidjeli kako smo vodili vrlo korektnu kampanju u kojoj smo govorili isključivo o programima, o onom što smo učinili u protekle četiri godine i onom što ćemo učiniti u sljedeće četiri godine,” rekla je Jozić.

Lista je bila dobar spoj ministara i nas lokalnih dužnosnika i saborskih zastupnika, a obišli smo cijelu Slavoniju, naglasila je Anamarija Blažević.

 

“Ono što smo vidjeli da se u Slavoniji u zadnje četiri godine napravilo nama je bio poticaj, vjetar u leđa i temelj za čvrstu odluku kako to želimo raditi još četiri godine. Govorim u svoje ime i ime svih mojih kolegica i kolega koji su u zadnje četiri godine imali izvrsnu suradnju s Vladom RH te izvrsne rezultate na lokalnoj razini. Zato sam jako ponosna da iduće četiri godine imamo mandat za nastaviti tamo gdje smo stali jer sigurno su to i birači prepoznali po ovim rezultatima,” rekla je Anamarija Blažević.

Zahvalu na povjerenju koje su iskazali Hrvatskoj demokratskoj zajednici biračima, Darko Puljašić. “Posebno se zahvaljujem i Županijskom odboru i predsjedniku Glaviću što smo kolega Josip Aladrović, kolegica Blažević i ja dobili priliku biti na ovoj, najboljoj listi u Republici Hrvatskoj, te predstavljati naše drage sugrađane. Mi ćemo biti vaš glas u Hrvatskom saboru, računajte na nas. Nismo vas do sada iznevjerili, budite uvjereni kako ćemo još više “stisnuti gas” i vratiti Slavoniji sjaj koji zaslužuje,” rekao je Darko Puljašić.

Izvor: Slavonski.hr