Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2
BICIKLIJADA 2020.

U NEDJELJU: Tradicionalna biciklijada Lipika i Pakraca

07.07.2020. 09:51 | 906 pregleda | Vijesti

U organizaciji Turističkih zajednica Lipika i Pakraca u nedjelju, 12. srpnja održat će se tradicionalna Biciklijada 2020.

Piše:
Matija Kulhavi

Polazak iz Pakraca je predviđen nakon 16 sati. Biciklistička kolona će krenuti od pakračke Gradske tržnice, a zatim će svoju putanju nastaviti ulicama Matice hrvatske, Andrije Hebranga (naselje Jug), Hrvatske policije iz Domovinskog rata te dijelom Bolničke prema poljskom putu koji ide uz nasip rijeke Pakre u smjeru Lipika.

Nastavak biciklijade predviđa kretanje nasipom Pakre preko pontonskog mosta, a zatim Mažuranićevom, Baranjskom i Udinskom ulicom kroz lipički perivoj. U Lipiku je okupljanje predviđeno kod Bazena Lipik oko 17 sati. Odande će se biciklijada nastaviti kroz Ulicu hrvatske mladeži pa preko Trga dr. Franje Tuđmana, Ulice Matije Gupca, jezera Raminac i Klise u smjeru Matkovca, odnosno jezera Pakurnovac koji je i krajnje odredište tradicionalne biciklijade.

Za sve sudionike je predviđena bogata tombola u kojoj je glavna nagrada poklon bon u vrijednosti 1.000,00 kuna, a prigodni pokloni bit će uručeni i najmlađem, odnosno najstarijem sudioniku biciklijade.

Važno je istaknuti da će voda biti osigurana za sve sudionike biciklijade, a zbog epidemioloških mjera preporučuje se sudionicima da si hranu sami osiguraju.

Isto tako, u suradnji s PP Pakrac, svi koji to budu željeli, moći će registrirati bicikle.