LIPIK test
LIPIK test
Medianno
Stožer CZ PSŽ - KORONAVIRUS

3 novozaražena u Požegi; sveukupno 66 slučajeva

03.07.2020. 22:32 | 883 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije održao je večeras (op.a. 3.7.2020.) tiskovnu konferenciju na kojoj je rečeno kako je obrađeno 94 uzorka te je 13 pozitivnih, što čini brojku od trenutno aktivnih 58 slučajeva za područje Požeško-slavonske županije, odnosno same Požege. Nastavit će se obrada uzoraka u Općoj županijskoj bolnici u Požegi te će novi rezultati biti objavljeni tijekom subote.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 422 osoba. Nastavit će se s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, ukupno je testirano preko 2000 osoba.

Župan Alojz Tomašević uputio je apel građanima da se pridržavaju preporuka jer samo tako se može smanjiti rizik širenja epidemije. Također je naglasio da je županijski Stožer civilne zaštite jedini službeni izvor svih informacija vezanih za COVID-19, kao i epidemiolog Ante Vitalia koji provodi evidenciju svih kontakata i suspektnih osoba zajedno s djelatnicima Opće županijske bolnice Požega u kojoj se obavljaju testiranja uzoraka.

Trenutno je potrebno da se naši žitelji i dalje pridržavaju socijalne distance, izbjegavanja rukovanja, u razgovorima da se pridržava udaljenosti od 1,5 metara, da u zatvorenim prostorima obavezno bude nošenje maske, izbjegavanje javnih okupljanja gdje je veći broj ljudi, pridržavanje higijenskih pravila. Dolazi vrijeme vikenda, kada su najavljena održavanja raznih sportskih okupljanja, manifestacija, svadbi i ostalih događanja, mi nikome ne možemo zabraniti nešto ali apeliramo na oprez i da svatko od nas prihvati tu odgovornost kao organizator i kao osoba koja će biti sudionik okupljanja. Također svjedoci smo jednog slučaja koji je rezultat noćnog izlaska u klub, mi također imamo noćne klubove, naši inspektori su tu što se tiče tog pitanja te ih pozivam da odrade svoj dio posla. U idućem vremenu biti će organiziran sastanak Stožera sa svim načelnicima kako bi se zajednički dogovorile aktivnosti i neke nove mjere za buduće vrijeme.“, izjavio je župan Tomašević

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.

Zbog trenutne situacije na području županije, ponovno će biti aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 08,00 do 20,00 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095-340-0019

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz korona virus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Pripravnost epidemiološke službe
098/9829-204

 

Dodano u 16:00h, 4.7.2020.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 5 novih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19) te je sada ukupan broj pozitivnih osoba 63. Nastavit će se s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, ukupno je testirano više od 2000 osoba. Tijekom dana bit će poznat točan broj aktivnih slučajeva na području županije.

 

Dodano u 21:00h, 4.7.2020.

U Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 94 nova uzorka te su 3 pozitivna na COVID-19. Trenutno je ukupan broj pozitivnih osoba 66. Nastavit će se s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.