LIPIK test
Delfin
Bazeni Lipik
STOŽER CZ PSŽ

Raste broj zaraženih Covidom-19: 45 aktivnih slučajeva na području Požege

03.07.2020. 09:45 | 1180 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Raste broj oboljelih na području Požege, tako da je trenutno na području Požeško-slavonske županije trenutno 45 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19). U samoizolaciji se nalazi 306 osoba, a nastavit će se s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, doznajemo iz priopćenja Stožera civilne zaštite naše županije. Ukupno je testirano 1831 osoba.

Posjete i ulazak u socijalne ustanove, kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.

Zbog trenutne situacije na području županije, ponovno će biti aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 08,00 do 20,00 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095-340-0019

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz korona virus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Pripravnost epidemiološke službe
098/9829-204