Delfin
Delfin
Medianno
IZLAZI NOVI 72. BROJ COMPASA

Pročitajte što donosi novi broj mjesečnika COMPAS

26.06.2020. 08:44 | 630 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Danas izlazi novi 72. broj lipičkog mjesečnika Compas, a donosi pregled svih važnih događanja koja su se odvijala tijekom proteklog perioda.

 

Poštovani čitatelji, u trenucima izlaska ovog novog izdanja mjesečnika Compas, u našu je redakciju stigla vijest kako se nakon dužeg, relativno mirnog perioda, ponovno aktualizirala situacija vezana uz koronavirus. Naravno da je to jedan nelagodan osjećaj, međutim, to je i svojevrsna poruka, poruka da budemo odgovorni. Pridržavajmo se preporuka fizičkog distanciranja te korištenja zaštitne opreme i održavanja higijene, potrudimo se ostati odgovorni, ako ne zbog sebe, onda bar zbog naših najmilijih koji se nalaze u rizičnim skupinama.

Ovih dana nas očekuju izbori za Hrvatski sabor izbori, a u V. izbornoj jedinici u kojoj se nalaze i glasači iz Lipika i Pakraca, na parlamentarnim ćemo izborima moći izabrati jednu od pravovaljanih lista na kojima se  nalaze i dvije Pakračanke - aktualna pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević (HDZ) i aktualna vijećnica u pakračkom Gradskom vijeću Mihajla Pavković (SDP). Osim što im je zajednička činjenica da obje dolaze iz Pakraca, zajedničko im je i to da će im za ulazak u Hrvatski sabor biti potrebni preferencijalni glasovi jer se Anamarija Blažević nalazi na 12. mjestu, a Mihajla Pavković na 13. mjestu kandidacijske liste. U svakom slučaju za naše podneblje bi bilo dobro da u parlamentarnim klupama nakon nepunih devet godina imamo ponovno osobu koja će predstavljati stanovnike lipičko-pakračkog kraja.

Ovaj smo mjesec svjedočili i početku prvih radova na projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Lipik – Pakrac“ koji će trajati naredne dvije godine i na koje će se građani Lipika trebati naviknuti i prilagoditi, kao uostalom i građani Pakraca kojima su radovi već unijeli značajne promjene u svakodnevni život. Inače, početkom mjeseca smo posjetili i lipičku staklanu gdje smo se susreli s novim direktorom Dorianom Knapićem o čemu ćete više moći pročitati listajući stranice Compasa.

U nizu događanja, moramo izdvojiti to da od nedavno imamo i novu mogućnost međugradskog prijevoza, turistički vlakić koji će tijekom ljetne sezone svakog četvrtka voziti na relaciji Lipik – Pakrac – Lipik.  Sve je spremno i za novu kupališnu sezonu, a za ovogodišnje otvaranje bazena pobrinut će se Grad Lipik i gradske tvrtke. Uz pristupačne cijene ulaznice te dodatne sadržaje, doznajemo da nas očekuju i neka uzbudljiva iznenađenja o kojima će biti više govora tijekom sljedećeg ljetnog razdoblja.

U feljtonu Pripovijesti iz lipičke i pakračke povijesti Siniše Njegovana Stareka moći ćete pročitati drugi dio teksta o pakračkim vatrogascima, u prvom redu onima koji su postavili temelje vatrogastva u Pakracu, dok u rubrici ZDRAVI ŽIVOT, naš suradnik dr. Ivo Belan piše o tome zašto je pizza poželjan obrok. Riječ je o zanimljivom članku u kojem se navodi i to da stručnjaci tvrde da pizza može smanjiti rizik od raka! Zanimljivo, složit ćete se.

O svemu tome, a i više, čitajte u novom izdanju Compasa koje od kasnijih popodnevnih sati možete pronaći na sljedećim prodajnim mjestima:

Lipik

Aqua, Trg kralja Tomislava 1

Lira Travel, Trg kralja Tomislava 1

Lonia, Vukovarska avenija 10

Mlin i pekare, Jadranska 5

Mlin i pekare, Matije Gupca 15

Mlin i pekare, Slavonska 34

Dobrovac

Lonia, Matije Gupca 107

Mlin i pekare, Stjepana Radića 1

Gaj

Mlin i pekare, Sudre Slavka 11a

Poljana

Mlin i pekare, Gajeva bb

Antunovac

Mlin i pekare, Poljanska 79b

Brezine

Lonia, Brezine 49

Pakrac

KTC, Ivana Gundulića 183

Mlin i pekare, Hrvatskih velikana 19

Prekopakra

Lonia, Dalibora Duhača 47

Mlin i pekare, Stjepana Radića 2