LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
UDRUGA BRANITELJI LIPIKA 1991.

Novo putničko kombi vozilo u svrhu bolje provedbe projektnih aktivnosti

20.06.2020. 07:00 | 1583 pregleda | Vijesti

U sklopu projekta "Kvalitetniji život za branitelje Grada Lipika", koji se od nedavno provodi na području Lipika, 19. lipnja je nabavljeno novo putničko kombi vozilo sa svrhom lakše provedbe projektnih aktivnosti, odnosno odvoženja korisnika na liječničke preglede, terapije ili kontrole, kao i odvoženje potrepština za korisnike.

Piše:
Matija Kulhavi

Vozilo su u Sisku preuzeli predsjednik Udruge branitelja Lipika 1991. Zvonimir Bišćan i predsjednik lipičke HVIDR-e Branimir Ljevaković, a nakon što su se vratili u Lipik gospodin Bišćan je naglasio kako je korist od ovog projekta za branitelje višestruka.

Podsjetimo se da je početkom veljače u Ministarstvu hrvatskih branitelja/Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku početkom veljače svečano uručeno 29 ugovora u okviru Poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ koji se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti 80,5 milijuna kuna. Tom je prigodom i Udruzi branitelja Lipika 1991. za projekt "Kvalitetniji život za branitelje Grada Lipika" uručen ugovor ukupne vrijednosti 1.323.355,00 kuna.

Projekt su pripremili djelatnici Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA, a cilj mu je unapređenje kvalitete života i povećanje socijalne uključenosti branitelja nizom aktivnosti, poput radionica, edukacija, usluga pravnog savjetovanja, usluga psihološkog savjetovanja, usluga pomoći u kući i prijevoza. Za potrebe provedbe projekta zaposlene su stručne osobe s iskustvom u provođenju EU projekata kako bi se osigurala njihova pravilna provedba. U sklopu pružanja usluga psihosocijalne pomoći aktivnosti su radionice o komunikacijskim vještinama, savladavanju stresa te usvajanju zdravih životnih navika i usluge psihološkog savjetovanja za hrvatske branitelja i članove njihovih obitelji, dok aktivnosti u sklopu pružanja usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti obuhvaćaju pomoć u kući za hrvatske branitelje branitelja i članove njihovih obitelji, prilikom čega je zaposleno i nekoliko osoba.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/