Delfin
LIPIK test
Medianno

Društvo multiple skleroze Požeško –slavonske županije potpisalo ugovor vrijedan gotovo dva milijuna kuna

02.06.2020. 08:33 | 515 pregleda | Vijesti

Neprofitna organizacija Društvo multiple skleroze  Požeško –slavonske županije ostvarila je financiranje projekta u vrijednosti dva milijuna kuna. Djelovanje udruge je za sve oboljele od multiple skleroze na području Požeško-slavonske županije,a samim time svima će biti dostupne usluge centra, obavijestila nas je Marijana Šijan ,koordinatorica projekata/programa DMSPSŽ.

Piše:
Matija Kulhavi

Društvo multiple skleroze Požeško slavonske županije sa svojim partnerima Gradom Požega i  udrugom Oppidum ,Požega ; prisustvovalo je svečanosti potpisivanja ugovora za projekt :“ MOST SURADNJE“-društveni centar  za rekreaciju i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom , vrijednim 1.984.218,95 kuna. Projektni prijedlog izrađen je u vlastitom aranžmanu Društva oboljelih od multiple skleroze  Požeško slavonske županije, a kao odgovor na potrebe osoba s  invaliditetom u zajednici. Autorica i voditeljica projekta Marijana Šijan navodi : „ Projekt je temelj širenja mreže socijalnih usluga u zajednici za osobe s invaliditetom , ali i poticaj mladima u zajednici da se volonterski uključe u aktivnosti koje se provode unutar društvenoga centra. Omogućiti ćemo mladima, volonterima, drugim organizacijama civilnoga društva i aktivnim građanima  co-working prostor kako bismo i dalje razvijali dobre ideje i stvorili središte okupljanja svih građana grada Požege na jednom mjestu ,a u svrhu razvoja potencijala zajednice. Zaista se veselimo implementaciji projekta.“

 Svečanost potpisivanja i dodjele ugovora  organizirana je povodom dovršetka procesa ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“, a  Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je svečanu dodjelu ugovora 29. svibnja 2020. godine u Palači Dverce, u Zagrebu.

Ovim pozivom se, kroz provedbu odobrenih projekata, želi doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Potpisnike ugovora uvodno su pozdravili predstavnici Posredničkih tijela, Ureda za udruge i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Upravljačkog tijela za provedbu Europskog socijalnog fonda, odnosno Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Koordinacijskog tijela za ESI fondove, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, navodeći  da je za 31 projektni prijedlog osigurano 54 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.