LIPIK test
LIPIK test
Medianno

Obustavljen rad "COVID-19 ambulanti"; pozivni centar 113 više nije u funkciji

02.06.2020. 08:26 | 524 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Dom zdravlja Požeško-slavonske županije od 1. lipnja je obustavio rad tzv. „COVID-19 ambulanti“ u Požegi i Pakracu koje su do sada bile namijenjene pregledu bolesnika pod sumnjom da su zaraženi koronavirusom. Učinjeno je to u skladu s povoljnom epidemiološkom situacijom te provođenjem postepenih mjera normalizacije rada zdravstvenog sustava.

Idućih dana, svi pacijenti koji osjećaju da imaju respiratorne poteškoće, trebaju se obratiti svom izabranom liječniku obiteljske medicine. Prostori koji su se koristili kao COVID ambulante bit će i dalje spremni za eventualnu ponovnu aktivaciju prema uputama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, doznali smo iz priopćenja koje nam je poslano na službeni e-mail naše redakcije.

Isto tako, od Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije obaviješteni smo da pozivni centar 113 više nije u funkciji i da sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.