LIPIK test
Delfin
Bazeni Lipik
(NE)POPUŠTANJE MJERA U STARAČKIM DOMOVIMA

Korisnici staračkih domova na području Grada Lipika uskoro će moći primati posjete

18.05.2020. 14:42 | 629 pregleda | Vijesti

Prema vijestima objavljenima na hrvatskim medijskim portalima, starački domovi na području Zagreba od danas (18. svibanj ) otvoreni su za posjete nakon dugog perioda potpune zatvorenosti za javnost radi zaštite tog, na virus COVID-19, najranjivijeg dijela populacije.

Piše:
Tomislav Ević

Jesu li starački domovi na području Grada Lipika također slijedili taj primjer i nakon dugih dva mjeseca izolacije omogućili svojim korisnicima vanjske posjete provjerili smo kontaktirajući Gradsko društvo Crvenog križa koje upravlja objektom za Skrb izvan vlastite obitelji za starije i nemoćne osobe u Marinom Selu i starački dom Anđelak u Lipiku.

Od direktorice GDCK Pakrac Danijele Kiš saznali smo da nisu još implementirali mjere poput onih na području grada Zagreba već da su u dogovoru s epidemiološkom službom Požeško-slavonske županije odlučili zbog dobrobiti korisnika doma dosadašnje mjere opreza produžiti do kraja svibnja uz zadržavanje svih dosadašnjih mjera opreza i dezinfekcije kao i dosadašnji režim smjenskog rada i periodičnog testiranja zaposlenika na COVID-19. Mjere dakle ostaju na snazi iako ostavljaju otvorenom mogućnost dogovora oko posjeta štićenicima od strane minimalnog broja članova obitelji uz stroge mjere zaštite koje uključuju korištenje zaštitne opreme u vidu maski za lice, rukavica i odijela za što je potrebno javiti se voditeljici doma Marino Selo.

U staračkom domu Anđelak Lipik, kako nam je priopćio njegov voditelj Mijo Straga, posjete će korisnicima doma biti omogućene od srijede 20. svibnja. Posjetiti korisnike doma moći će se dva puta tjedno po sat vremena za pokretne pacijente koji će moći izaći van u krug doma, dok će nepokretni korisnici moći primiti posjete unutar doma također dva puta tjedno na 15 ak minuta, a njihovi posjetitelji i dalje će se morati pridržavati strogih mjera zaštite koje uključuju korištenje dezinfekcijskih sredstava i zaštitne opreme.