LIPIK test
Delfin
Medianno

Fokus na pojedinačnim posjetiteljima u formiranju novih turističkih sadržaja

19.05.2020. 08:53 | 571 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Prema analizi koju je objavio portal Gradonačelnik.hr, pokazalo se da je turizam na kontinentu doživio svojevrsno proljeće. Međutim, kako ističu na navedenom portalu, da se takav trend ne nastavi i ove godine pobrinula se pandemija koronavirusa koja je uzrokovala gotovo 100-postotan pad broja turista u travnju.

Grad Lipik se također ubraja među one gradove koji su prošle godine imali porast turističkih posjeta u odnosu na godinu ranije. Naime, Lipik je 2019. godine posjetilo 39% više turista nego li 2018. godine, a upravo su ti posjetitelji bili zaslužni i za 29% povećanje broja noćenja.

Ove pozitivne brojke za portal Gradonačelnik.hr prokomentirao je i lipički gradonačelnik Vinko Kasana, koji je naglasio kako će se Lipik prilagoditi aktualnoj situaciji.

Grad Lipik je u proteklih nekoliko godina prateći promjene u turističkim trendovima, osmišljavanjem novih kvalitetnih turističkih proizvoda temeljenih na prirodi, povijesti i kulturnoj baštini te nuđenjem ciljnim tržišnim segmentima odlučio odgovoriti na zahtjeve tržišta te obnoviti, revitalizirati i kontinuirano raditi na očuvanju vrijednih kulturnih i turističkih atrakcija i resursa kako bi se što prije vratio na turističku kartu Hrvatske i zasjao starim sjajem. Navedeno je rezultiralo novim inovativnim sadržajima i proizvodima što je u konačnici dovelo do povećanja broja dolazaka turista.“, rekao je gradonačelnik te dodao da će se u ovim novonastalim okolnostima s virusom COVID-19, koji su zatekli cijeli svijet, Grad Lipik prilagođavati situaciji i iz nje će za sebe pokušati izvući najveću korist koju može. „To znači da nećemo dopustiti da sve stane, već ćemo se sukladno uputama nacionalnog stožera i epidemiologa pridržavati danih preporuka kako bi zaštitili sebe, svoje bližnje, a na kraju i posjetitelje. Razvoj novih turističkih sadržaja formirat ćemo za pojedinačne posjetitelje, a ne više za grupe kao što smo to do sada radili. Bit će više kreiranih sadržaja za pojedince.“, zaključio je gradonačelnik Kasana.