LIPIK test
Stoka
Hotel Pakrac 2 (365)
Hrvatski OPG-ovi na jednom mjestu

Polazna točka za kupovinu domaćih proizvoda

15.04.2020. 09:05 | 1565 pregleda | Vijesti

Hrvatska zajednica županija i Udruga „Inovativni projekti“ skupa su pokrenuli projekt „OPGovi Hrvatske“. Radi se o besplatnom projektu koji je osmišljen kao polazna točka za obiteljska poljoprivredna gospodarstva i građane zainteresirane za njihove proizvode.

Piše:
Matija Kulhavi

Način funkcioniranja web platforme www.opgovi.hr, sličan je načinu funkcioniranja „Tržnice domaćih proizvoda Lipika i Pakraca“ koju smo nedavno pokrenuli na našem portalu www.compas.hr.

Dakle, nositelji OPG-ova mogu samostalno unositi podatke, dodavati svoje proizvode, prezentirati svoje obiteljsko gospodarstvo te dodavati fotografije. Podatke mogu jednostavno mijenjati putem računala ili mobitela, a za to im je potrebna e-mail adresa i malo entuzijazma, navodi se u uputi za registraciju OPG-a, koja je objavljena na mrežnim stranicama Hrvatske zajednice županija.

U Republici Hrvatskoj je registrirano 162.966 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. S obzirom na to da rijetki među njima imaju vlastitu internetsku stranicu putem koje mogu približiti produkte svojeg rada, pokrenuta je ova platforma čija je temeljna svrha samostalna izrada i upravljanje vlastitom stranicom za svaki pojedini hrvatski OPG.

Projekt je razvijen isključivo dobrom voljom volontera udruge i članova Hrvatske zajednice županija, stoga i je besplatan i ne generira dobit. Dodatne informacije dostupne su na: info@opgovi.hr, broju mobitela 098 164 97 79 ili na web stranici www.opgovi.hr.

 

Izuzetno dobro prihvaćena Tržnica domaćih proizvoda Lipika i Pakraca

Kako bismo dali svoj doprinos i pomogli građanima Lipika i Pakraca, kao i trgovcima koji ih snabdijevaju domaćim proizvodima u ovoj neuobičajenoj situaciji u kojoj se nalazimo, prije petnaest dana Lipička razvojna i turistička agencija LIRA d.o.o. i portal Compas su pokrenuli „Tržnicu domaćih proizvoda Lipika i Pakraca“ kao posebnu kategoriju na našem portalu.

U njoj potpuno besplatno objavljujemo kontakte, ponudu i mogućnosti dostave svih zainteresiranih obrta, OPG-ova i tvrtki, kako bi njihovi dosadašnji, a i potencijalni budući kupci s područja Lipika i Pakraca mogli na jednom mjestu imati informacije tko što nudi i na koji način im to može biti dostavljeno.

 

 

Tržnica je dobro prihvaćena među građanima, ali i među proizvođačima. Zbog toga i ovim putem pozivamo sve zainteresirane obrte, tvrtke i OPG-ove s područja Lipika i Pakraca da nam se jave kako bismo ih uvrstili na našu Tržnicu domaćih proizvoda.

Javiti se možete svakog radnog dana između 8 i 14 sati na broj 099/3808-436.

Službena web adresa tržnice je www.trznica.compas.hr, a možete ju potražiti i na Facebooku.