LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2

Privremena obustava tiskanog izdanja lipičkog mjesečnika COMPAS

26.03.2020. 11:05 | 1115 pregleda | Vijesti

Poštovani čitatelji, s obzirom na neviđenu situaciju u kojoj se nalazimo, tiskano izdanje sedamdesetog broja lipičkog mjesečnika COMPAS neće biti distribuirano. Uvriježeno je da naš mjesečnik redovito izlazi svakog posljednjeg petka u mjesecu, već više od šest godina, međutim primarni razlog zbog kojeg smo se odlučili za privremenu obustavu ste upravo Vi, naši čitatelji. Populaciju koja najviše čita naš mjesečnik uglavnom čine stariji sugrađani, koji su i najugroženiji tijekom epidemije koronavirusa, a budući da COMPAS uglavnom dolazi našim pretplatnicima “na kućna vrata” u svim naseljima koja se nalaze na području Grada Lipika, kao i u susjednom Pakracu, ali i poštanskim pošiljkama diljem Hrvatske, opravdano smo se odlučili na ovaj privremeni potez isključivo zbog sigurnosti svih nas.

Piše:
Matija Kulhavi

Poznato je da mediji imaju važnu i odlučujuću ulogu koja ih čini jednim od ključnih elemenata komunikacijskog procesa tijekom kriznih događaja, stoga Vas pozivam da nas nastavite pratiti na našem portalu www.compas.hr na kojem ćemo i dalje pružati sve vjerodostojne informacije široj javnosti, a čim se situacija primiri, izaći će i sljedeće tiskano izdanje.

Pretpostavljam da svi pratite konferencije za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Jutros (op. a. 26. ožujka) smo čuli da je potvrđeno 39 novooboljelih osoba koronavirusom. Time je u našoj zemlji potvrđena ukupno 481 oboljela osoba, a 22 osobe su ozdravile. Na svu sreću, u Požeško-slavonskoj županiji zasad nema potvrđenih oboljelih pacijenata. Upravo iz tog razloga i dalje trebamo slušati upute epidemiologa i slijediti odluke stožera civilne zaštite. Sad je vrijeme da pokažemo to toliko puta spominjano zajedništvo jer samo krajnje odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje ove pošasti.

 


DNM ispod