LIPIK test
Delfin
Medianno
PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Zabranjuje se korištenje dječjih igrališta na području Lipika

20.03.2020. 13:06 | 861 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Stožer civilne zaštite Grada Lipika na čelu s načelnikom Slobodanom Katunarom danas je izdao priopćenje u kojem se od 20. ožujka pa do daljnjeg zabranjuje okupljanje djeci i odraslima na dječjim, ali i sportskim (nogometnim, rukometnim, odbojkaškim, teniskim, košarkaškim) igralištima koja se nalaze na području Grada Lipika, dakle u svim lipičkim naseljima.

U priopćenju je objašnjeno kako je odluka donesena u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a s ciljem daljnjeg provođenja mjera Vlade RH za suzbijanje širenja koronavirusa te dodatne zaštite stanovništva.

Zapovjednik DVD-a Lipik te član Stožera za protupožarnu zaštitu Tomislav Stokić, ovim je putem zamolio građane da prijave za spaljivanja vrše na broj 112, ali isto tako da telefonski prijavljuju i narudžbe za prijevoz vode. U svakom slučaju preporuka je da se više koriste alternativne mogućnosti poput telefonskih poziva, umjesto da se dolazi osobno, a sve u svrhu sprječavanja širenja zaraze.

 

U nastavku donosimo i priopćenje županijskog Stožera civilne zaštite.

 

Priopćenje Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije

 

Prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite s ciljem daljnjeg provođenja mjera Vlade Republike Hrvatske za suzbijanje širenja novog korona virusa  (COVID-19) te dodatne zaštite stanovništva te su i dalje su na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim korona virusom u trajanju od 30 dana.

Obavještavamo građane da će na području Požeško-slavonske županije prema nalogu Nacionalnog Stožera civilne zaštite, sva dječja igrališta ograditi i zatvoriti, čime bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na igralištu, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.

Također je potrebno osigurati mogućnost plaćanja računa fizičkim i pravnim osobama elektroničkim putem, gdje god je to moguće, čime bi se znatno smanjila ili potpuno uklonila potreba osobnog dolaska na šaltere ili u urede.

Sukladno Odluci o provođenju mjera ograničenja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja, donesena je Odluka o kontroli provođenja određenih mjera na području Požeško-slavonske županije.

Provedbu i nadzor donesenih mjera izvršavat će općinski i gradski Stožeri civilne zaštite. U slučaju nepridržavanja mjera iz Odluke o mjerama potrebno je obavijestiti načelnike Stožera civilne zaštite gradova i općina koji će izdati nalog za postupanja.

Također Hrvatski Crveni križ će koordinirati aktivnosti dostave temeljnih namirnica i lijekova osobama starije životne dobi.

Upute za siguran način primanja pomoći za starije i nemoćne osobe 

Upute za siguran način obilaska starijih i nemoćnih osoba 

Još jednom apeliramo da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti da ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19. LINK (https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Stariji-i-ostali-osjetljivi-na-koronavirus-2.pdf)

Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane!

 

Stožer civilne zaštite Požeško – slavonske županije