Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
13. TJEDAN PSIHOLOGIJE U HRVATSKOJ

Kako se suočiti s bolešću u svakodnevnom životu?

20.02.2020. 10:00 | 418 pregleda | Vijesti

Nakon predavanja „Sličnosti i različitosti muškaraca i žena“ i radionice „Igre za razvoj socijalnih vještina“ koje su se u Gradskoj knjižnici Pakrac održale ovaj tjedan u okviru 13. tjedna psihologije u Hrvatskoj, tjedan psihologije se nastavlja danas od 18 sati u Caffe baru Cubismo u Pakracu u kojem će psihologinje prof. Matija Cesar i prof. Senka Božić sa svim zainteresiranim ljudima u opuštenoj i ležernoj atmosferi podijeliti osobna i stručna iskustva o tome kako se u svakodnevnom životu suočiti s bolešću, kako vlastitom tako i onom Vaših bližnjih.

Piše:
Compas

Susret s teškom dijagnozom, kod oboljeloga i njegove obitelji izaziva šok, nevjericu, strah, očaj, tugu, ljutnju i neizvjesnost. Mnogi u takvim situacijama traže odgovor na pitanje kako se nositi s teškom bolesti u obitelji te kako ostati hrabar i priseban pored svega što se događa.

Bolest u obitelji osim fizičkih promjena, kod oboljelog i obitelji uzrokuje i bihevioralne i emocionalne posljedice, koje značajno utječu na kvalitetu života i optimalno funkcioniranje oboljeloga i njegove obitelji.

Stoga, iako većina ljudi traži način kako da se samostalno s tim suoči, od velike pomoći može biti razgovor sa psihologom koji svojom stručnošću i iskustvom može pomoći kod emocionalnih poteškoća koje često prate bolest i dati odgovor na pitanje kako se s njome nositi.

Odgovor na to pitanje danas će Vam nastojati dati prof. Matija Cesarik s iskustvom stečenim radeći u Domu za djecu i mlađe punoljetne osobe Lipik (sada CPUZ) te prof. Senka Božić iz Privatne psihološke prakse UNA u Lipiku.

"Bolest remeti kvalitetu života.

Ali, nije razlog da pokleknemo, posustanemo.

Dapače.

Bolest iako bolna , nova je i drugačija prilika.

Za život."