LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Kampanja promoviranja poduzetništva

U lipičkoj „Quelli“ održano motivacijsko predavanje „POKAŽI POTENCIJAL“

17.02.2020. 14:36 | 1340 pregleda | Vijesti

U organizaciji Lokalne inicijative za poduzetničku aktivaciju LIPA 17. veljače u konferencijskoj dvorani "Quella" u Lipiku održano je motivacijsko predavanje za buduće poduzetnike pod nazivom „Pokaži potencijal“ kojem su se odazvale zainteresirane osobe s područja Lipika, Pakraca i okolice.

Piše:
Matija Kulhavi

Nakon uvodne riječi djelatnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Požega Martine Keller, inače voditeljice projekta LIPA čiji je cilj utjecati na povećanje zaposlenosti aktivacijom poduzetničkih potencijala nezaposlenog stanovništva naše županije, uslijedila su predavanja predstavnika lokalnih institucija i razvojnih agencija koje imaju razvijene sustave pomoći poduzetnicima početnicima, kao što su raznovrsna sufinanciranja, oslobađanja komunalnih doprinosa i slično.

Tako je Jadranka Krmpotić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Obris govorila o primjerima dobre prakse u samozapošljavanju, dok su Danijela Galijaš iz LRA Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. i Nikolina Balen iz Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o. prezentirale usluge koje ove dvije potporne institucije nude poduzetnicima.

Ovo je predavanje bila i prigoda za poslušati izlaganje Maria Kracla, stručnog savjetnika za zapošljavanje i samozapošljavanje Područnog ureda Požega, koji je govorio o uputama kako podnijeti zahtjev za potporu za samozapošljavanje, odnosno prezentirane su mjere za samozapošljavanje HZZ PU Požega u sklopu čega su prisutni dobili uvid u ispravan način popunjavanja poslovnog plana i ostale potrebne dokumentacije.