delfin3
LIPIK test
DNM horizont
UDRUGA UDOVICA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA RH PAKRAC-LIPIK

U budućnosti fokus na brizi za bolesne i nemoćne članice Udruge

14.02.2020. 07:28 | 1053 pregleda | Vijesti

U pakračkoj Gradskoj vijećnici koja se nalazi u sklopu kompleksa Janković, 13. veljače održana je redovita izvještajna skupština Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Pakrac-Lipik. Osim članica Udruge, skupštini su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Piše:
Matija Kulhavi

Nakon intonacije hrvatske himne te minute šutnje za sve poginule i preminule hrvatske branitelje, okupljenima se obratila Dragica Želimorski, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Pakrac-Lipik, koja je u izvještaju za proteklu godinu istaknula kako je Udruga bila aktivna u radu Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Pakraca i Lipika. Također, članice su sudjelovale u obilježavanjima datuma stradavanja naših branitelja na pakračko-lipičkom bojištu, ali i u programima Gradova Lipika i Pakraca. Brinu i o održavanju spomen-obilježja poginulim braniteljima u Pakracu gdje dva puta godišnje sade cvijeće i uređuju prema potrebi. Na poziv Udruge udovica Požega sudjelovale su na hodočašćima u Međugorju i Mariji Bistrici.

U izvješću Nadzornog odbora naglašeno je kako se rad Udruge odvijao prema statutu, dok je o financijama Udruge govorila blagajnica Ružica Žunčić, istaknuvši kako su prihodi u 2019. godini iznosili nešto manje od devet tisuća kuna (Grad Pakrac 2.500,00 kuna, Grad Lipik 3.000,00 kuna, članarina 3.000,00 kuna, sitne uplate), a rashodi nešto više od osam tisuća.

U 2020. godini Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Pakrac-Lipik nastavit će provoditi sve one aktivnosti kojima su njezine članice sudjelovale, nastavka sudjelovanja u radu Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik te održavanja spomen obilježja, a novost je ta da će obilaziti bolesne i nemoćne članice Udruge koje više i nisu u mogućnosti angažirati se u aktivnom radu,

Skupštinu je pozdravila pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević koja je kazala kako ima izuzetno dobru suradnja s članicama ove Udruge, a za dobru suradnju se zahvalio i predsjednik pakračkog Gradskog vijeća Miroslav Ivančić pozvavši prisutne da se odazovu događanjima koja će se održavati povodom predstojećeg obilježavanja početka Domovinskog rata u Pakracu.


DNM ispod