LIPIK test
Delfin
Medianno
GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a ANTUNOVAC 1927.

Novi predsjednik Vladimir Hojo, nova tajnica društva Ivana Kušić

09.02.2020. 20:02 | 640 pregleda | Vijesti

Redovna 93. godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Antunovac 1927. održana u subotu 8. veljače u prostoru nedavno obnovljenog društvenog doma, bila je ujedno i izborna. Na zahtjev predsjednika DVD Antunovac Andrije Hoška on sam je razriješen te dužnosti, dotadašnji tajnik Vladimir Hojo postao je novi predsjednik DVD-a Antunovac, dok je na mjesto tajnice imenovana Ivana Kušić.

Piše:
Tomislav Ević

Godišnjoj skupštini nazočio je velik broj domaćih (V. Banovac, M. Selo, Gaj, Pakrac, D. Obrijež, Dobrovac, Lipik, Prekopakra, Filipovac, Brekinska, Poljana) i prijateljskih Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Šartovca, Kaptola, Maksimira, Velike i Šestina, koji su svojom prisutnošću uveličali skupštinu i pružili podršku DVD-u Antunovac u njihovom dosadašnjem i budućem djelovanju.

DVD Antunovac jedno je od članovima bogatijih društava na području VZ Pakrac-Lipik i broji 102 člana; 12 pripadnika podmlatka, 16 mladeži, 7 veterana, 2 počasna člana, 10 operativnih vatrogasaca, 26 izvršnih vatrogasaca i 29 potpomažućih članova. U protekloj godini intervenirali su u tri navrata; u lipnju 2019. imali su dvije tehničke intervencije radi nevremena u Antunovcu i Poljani, a u kolovozu 2019. radi požara baliranog sijena u dvorištu obiteljske kuće u Antunovcu prilikom čega je na intervenciju izašlo 12 vatrogasaca. Uz redovno održavanje postojeće opreme gotovo trećinu prošlogodišnjeg proračuna utrošeno je na nabavu nove opreme, 5 članova društva završilo je obuku samoizbave i izbave, a sudjelovali su i na brojnim natjecanjima; s 5 ekipa na zimskom kupu u Filipovcu, s dvije ekipe na kupu u Velikom Banovcu (gdje je ženska ekipa osvojila prvo mjesto), dvije ekipe natjecale su se u Filipovcu, D. Obriježi i Kaptolu (gdje osvajaju prvo mjesto), a na županijskom natjecanju u Pakracu nastupila je ekipa djece.

Zapovjednik Danijel Lefelman je obraćajući se okupljenima dodao da iako srećom nisu imali puno intervencija su sve bile odrađene bez grešaka uz maksimalnu spremnost, te da su nastojeći dostići često spominjani vatrogasni minimum u raznu opremu utrošili skoro trećinu prošlogodišnjih proračunskih sredstava. Također je izrazio zadovoljstvo obnovom društvenog doma u sklopu kojega se nalazi i njihovo vatrogasno spremište, te naglasio da je svaka kuna uložena u DVD Antunovac u opremu i izobrazbu vatrogasaca korisno utrošena i opravdana jer su tako bolji sigurnosni oslonac žiteljima Antunovca i okolice.

Iz financijskog izvještaja blagajnika Branka Ivanuševića iščitano je da su prihodi DVD-a Antunovac u 2019. iznosili su 47.236 kuna od čega je od Grada Lipika dobiveno 36.690 kn. Rashodi su iznosili 31.391 kn, a stanje računa 31. prosinca 2019. iznosilo je 15.845 kn. Financijski plan za 2021. godinu predviđa prihode u iznosu od 41.300 kuna te rashode od 41.330 kuna. Sva su izvješća, uz ona verifikacijske komisije i nadzornog odbora, jednoglasno usvojena.

Skupštini su se pozdravnim riječima uz pohvale za minuli rad i brojno članstvo, osobito ono mlađe, obratili zapovjednik DVD-a Lipik Tomislav Stokić, predsjednik DVD-a Maksimir Franjo Kelebas te Dragutin Kralj ispred DVD-a Pakrac. Na samom kraju skupštine Tomislav Stokić dodijelio je diplome i priznanja vatrogascima koji su položili tečajeve ispitanog vatrogasca i dočasnika, a posebno priznanje i status počasnog predsjednika Andriji Hošku, dosadašnjem predsjedniku DVD-a Antunovac 1927., uručio je novi predsjednik društva Vladimir Hojo.

„Zahvaljujem svojoj subraći vatrogascima na iskazanoj počasti, nisam se nadao. Zahvaljujem svima koji su surađivali sa mnom, bilo je uistinu lijepo, vjerujem da će naše Društvo krenuti novim snagama naprijed!“ zahvalio je okupljenim vatrogascima Andrija Hoško po primitku neočekivane počasti.