LIPIK test
Delfin
Medianno
VATROGASTVO

Novo navalno vozilo za DVD Lipik

09.02.2020. 13:34 | 1621 pregleda | Vijesti

U prostorijama Vatrogasne škole Hrvatske vatrogasne zajednice 7. veljače potpisani su sporazumi o suradnji s vatrogasnim postrojbama na realizaciji projekta "Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH" u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. kojim je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Lipik dodijeljeno novo kratko navalno vozilo čija je vrijednost s cjelokupnom opremom oko 2 milijuna kuna, doznali smo od zapovjednika DVD Lipik Tomislava Stokića.

Piše:
Matija Kulhavi

Ukupna vrijednost projekta je 256.260.000,00 kuna, a njegov specifični cilj je nabava 94 vatrogasna vozila i to 21 komad navalnih vozila dugih, 21 komad navalnih vozila malih, 21 komad autocisterni srednjih, 21 komad šumsko/terenskih vozila srednjih, 7 komada šumskih/terenskih vozila teških i 3 komada vozila za zapovjedni stožer s vatrogasnim robotom na prikolici.

Cjelokupni projekt provelo je Ministarstvo unutarnjih poslova za cijelu Republiku Hrvatsku, a cilj projekta je povećanje spremnosti i kapaciteta vatrogasnog sustava. Nabavkom novih vatrogasnih vozila planira se obnavljanje i modernizacija vatrogasnog voznog parka, jer su vozila koja se nabavljaju u pojedinoj tehnici i opremi naprednija od sadašnjih, te se također u okviru projekta, planira i obuka vatrogasaca na navedenim vozilima i opremi kako bi sve županije imale djelomično obnovljen vozni park i obučene ljude.

 

Izvor: Grad Požega; Hrvatska vatrogasna zajednica