Delfin
Delfin
Medianno
IZBORNA I IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA SK

Dosadašnjem vodstvu potvrđen još jedan mandat

25.01.2020. 13:51 | 673 pregleda | Vijesti

U prostoru nekadašnje pakračke stare kuglane, a danas streličarskog kluba koji se nalazi u Radničkom naselju (Pilana), 24. siječnja je održana izborna i izvještajna skupština Streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac.

Piše:
Matija Kulhavi

Nakon intonacije hrvatske himne, članove i sve prisutne pozdravio je Zoran Petrović, predsjednik SK "Kuna" Pakrac, koji je gostima i članovima skupštine prezentirao prošlogodišnji rad. Tom je prigodom istaknuo kako je tijekom cijele 2019. godine, a minimalno tri puta tjedno, na redovite treninge u prosijeku dolazilo desetak članova kluba svih dobnih skupina. Članovi kluba su u protekloj godini nastupili na 26 natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu na kojima su postigli izuzetno zapažene rezultate.

Sveukupno je osvojeno 40 zlatnih, 27 srebrnih i 23 brončane medalje

Na prvenstvima Hrvatske u disciplinama WA, FIELD i 3D tijekom vanjske, kao i dvoranske sezone, članovi SK "Kuna" su pojedinačno i ekipno ostvarili izvrsne rezultate - 40 zlatnih, 27 srebrnih i 23 brončane medalje, pri čemu su ostvarili i osam državnih rekorda.

Bili su domaćini tradicionalnog turnira na Omanovcu koji se održava u okviru obilježavanja VRO "Bljesak", a na kojem je prošle godine nastupilo 55 streličara iz trinaest klubova i dvije države. Značajan su doprinos dali i sudjelovanjem u održavanju sajma „Slavonski banovac“, prezentirali su streličarstvo za organizirane grupe, radili s pomladkom te ulagali u opremu. Na skupštini je istaknuto i to da je u tijeku školovanje za trenere streličarstva koje pohađa dvoje članova, a naglašeno je i to kako je pet članova prošle godine dobilo kategorizaciju Hrvatskog olimpijskog odbora.

U rujnu ove godine planiraju održati 3D WA prvenstvo Hrvatske na Omanovcu u zajedničkoj organizaciji s Hrvatskim streličarskim savezom, a isto tako je napomenuto da se članovi SK "Kuna" nalaze u užem izboru za 3D reprezentaciju Hrvatske.

Dosadašnjem vodstvu potvrđen novi mandat

Nakon rasprave i usvajanja svih izvješća, dosadašnji članovi izvršnog i nadzornog odbora dobili su razrješnicu, a zatim je usvojena lista kandidata za izbor novih članova. Tako su jednoglasno za članove novog izvršnog odbora izabrani Zoran Petrović (predjednik), Josip Šebić (dopredsjednik), Zvjezdana Drašner (tajnik), Dario Marošević (blagajnik) i Mirela Miletić, dok su u nadzorni odbor izabrani Tomislav Nemet (predsjednik), Josip Vončina i Ivan Majstorović.

O godišnjem financijskom planu govorio je blagajnik Dario Marošević, a nakon usvajanja plana rada za 2020. godinu, sve prisutne članove i goste pozdravio je Marijan Širac, zamjenik pakračke gradonačelnice, koji je čestitao na ostvarenim rezultatima tijekom protekle godine, kao i tajnik Sportske zajednice Grada Pakraca Domagoj Ajman koji je dao punu potporu radu streličarskog kluba.