Delfin
Delfin
Radio Daruvar
UDRUGA SLIJEPIH PAKRAC LIPIK

Udruga slijepih primatelj institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

21.01.2020. 14:00 | 454 pregleda | Vijesti

Kako nas obavještavaju iz Udruge slijepih Pakrac - Lipik, jučer, 20. siječnja, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, predsjednik Udruge slijepih Pakrac - Lipik Stanko Kovačić  prisustvovao je dodjeli ugovora o financiranju te izobrazbi o provedbi institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Piše:
Tomislav Ević

Ovakav vid podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva usmjeren je prema udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama proisteklim iz Domovinskoga rata u RH i udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini.

Upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić te zamjenica upraviteljice za razvojne programe gospođa Marija Boltek svečano su uručile ugovore predstavnicima udruga nakon čega je uslijedila izobrazba o kvalitetnoj provedbi.

„Nacionalna zaklada je vodeća javna institucija za suradnju, povezivanje i financiranje organizacija civilnog društva, a institucionalne podrške su specifičan oblik ulaganja Nacionalne zaklade u stabilizaciju i razvoj isključivo udruga registriranih u Republici Hrvatskoj.“ tom je prilikom izjavio Stanko Kovačić, predsjednik Udruge slijepih Pakrac Lipik.

Institucionalna podrška je trogodišnji program Udruge odobren od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u razdoblju od 2020 – 2022. godinu, a cilj podrške je jačanje organizacijske strukture organizacije, zapošljavanje novih osoba, jačanje kapaciteta zaposlenika i članova upravljačkih tijela udruge za samostalnu pripremu i provedbu kako nacionalnih tako i europskih projekata te pronalaženja novih načina financiranja.“

Udruga slijepih Pakrac - Lipik je ove godine jedina udruga osoba s invaliditetom s područja naše županije koja je ostvarila ovu podršku.