Delfin
LIPIK test
Medianno
Objavljene kandidacijske i zbirne liste za izbor članova vijeća mjesnih odbora

Građani Lipika 2. veljače će birati članove mjesnih odbora

17.01.2020. 22:14 | 1038 pregleda | Vijesti

Grad Lipik objavio je kandidacijske i zbirne liste za izbore članova devetnaest vijeća mjesnih odbora koji će se održati u nedjelju, 2. veljače. Od 20 vijeća mjesnih odbora na lipičkom području pristigle su kandidacijske liste za 19 vijeća i to od tri stranke - Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) i Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) te grupe birača (nezavisna lista).

Piše:
Matija Kulhavi

Objavljene su zbirne i pravovaljano predložene liste kandidata za predstojeće izbore članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Lipika. Od 20 vijeća mjesnih odbora birat će se članovi vijeća u 19 mjesnih odbora jer za vijeće MO Strižičevac nije pristigla niti jedna kandidacijska lista. Za tih 19 mjesnih odbora kandidirano je 26 listi s ukupno 94 kandidata.

Broj članova vijeća utvrđuje se prema tome koliko neki mjesni odbor ima upisanih birača. Tako primjerice onaj mjesni odbor koji ima do 300 upisanih birača bira tri člana, mjesni odbor koji ima 300 do 500 upisanih birača bira pet članova dok mjesni odbor koji ima 500 i više upisanih birača bira sedam članova.

Lipički HDZ je od 19 mjesnih odbora svoje kandidacijske liste predao za njih 15 (Lipik, Antunovac, Brekinska, Brezine, Bukovčani, Dobrovac, Donji Čaglić, Filipovac, Gaj, Japaga, Klisa, Kukunjevac, Marino Selo, Poljana i Šeovica), dok SDP sa svojim kandidacijskim listama izlazi u Lipiku i Donjem Čagliću. SDSS svoje je kandidate istaknula u osam rubnih naselja oko Lipika (Bujavica, Donji Čaglić, Gornji Čaglić, Jagma, Japaga, Kovačevac, Kukunjevac i Šeovica), a u Poljani se pojavljuje i jedna lista grupe birača, tzv. nezavisna lista.

KANDIDACIJSKE LISTE

ZBIRNE LISTE