LIPIK test
Delfin
Radio Daruvar 2
OBJAVA LAG NATJEČAJA ZA TIP OPERACIJE D

Ulaganja u osnovna sredstva tržišno orijentiranih gospodarstava

15.01.2020. 13:46 | 612 pregleda | Vijesti

Lokalna akcijska grupa "Zeleni trokut" objavila je natječaj za provedbu tipa operacije „D Ulaganja u osnovna sredstva tržišno orijentiranih gospodarstava“, oznake „D“ iz Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2014.-2020. koji je sukladan tipu operacije „4.1.1.“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. („Narodne novine“ br. 96/17 i 53/18).

Piše:
Compas

 

Predmet natječaja je restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava za nositelje projekata koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a, zavisno od organizacijskog oblika. Lokalna akcijska grupa „Zeleni trokut“.

Svrha natječaja je ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama. Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovu održivost.

Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 5.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, a najviša vrijednost potpore po projektu iznosi 30.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti.

Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 90 %, a Republika Hrvatska s 10 % udjela.

Potpora se dodjeljuje u obliku namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje prihvatljivih troškova.

Informativna radionica za zainteresirane korisnike održat će se dana 27. siječnja 2020. godine u Gradskoj vijećnici Grada Lipika s početkom u 09:00 sati.

Kompletan tekst natječaja te prijavni obrasci i ostale informacije i dokumentacija nalazi se na stranicama Lokalne akcijske grupe Zeleni trokut.