LIPIK test
LIPIK test
Bazeni Lipik
LIPIK - DESTINACIJA SPORTSKOG TURIZMA

Pripreme rukometaša PPD Zagreb - veliko sportsko i turističko značenje za Lipik

14.01.2020. 13:36 | 1287 pregleda | Vijesti

Ugovor o partnerstvu i suradnji prema kojem će RK PPD Zagreb sljedeće dvije sezone dolaziti na zimske sportske pripreme u Lipik potpisan je krajem svibnja 2019. godine u službenim prostorijama RK PPD Zagreb. Danas, nešto više od pola godine kasnije, u konferencijskoj dvorani „Quella“ u Lipiku održana je tiskovna konferencija na temu realizacije ovog partnerskog ugovora temeljem kojeg rukometaši RK PPD Zagreb provode zimske pripreme svoje prve ekipe u Toplicama Lipik u terminu od 12. do 18. siječnja.

Piše:
Matija Kulhavi

Na samom početku, nakon što je pozdravio sve prisutne, svojevrsni domaćin ove tiskovne konferencije Darko Kelemen, ravnatelj Toplica Lipik je istaknuo kako je tema konferencije realizacija partnerskog ugovora između RK PPD Zagreb i Toplica Lipik. Naime, tim su se ugovorom Toplice Lipik obvezale kroz dvije godine osigurati igračima prve ekipe RK PPD Zagreb zimske pripreme i time su postale službeni partner ovom proslavljenom hrvatskom rukometnom klubu. Realizacija ovog ugovora počela je već prije nekoliko mjeseci prisutnošću  i promocijom Toplica Lipik na utakmicama rukometne lige prvaka. „Samo pojavljivanje pred toliko velikim auditorijem kroz razne promotivne materijale i aktivnosti za nas je od velikog značaja jer upravo to je jedno od naših najvećih predstavljanja sportskoj javnosti.“, rekao je Kelemen.

Svoje obveze prema rukometnom klubu PPD Zagreb počeli smo ispunjavati prije dva dana, od nedjelje 12. siječnja kad su rukometaši prve ekipe na čelu s trenerom Vujovićem počeli sa zimskim pripremama u Lipiku koje će trajati do subote 18. siječnja.“, izjavio je ravnatelj te dodao kako je rukometašima osiguran smještaj, prehrana prilagođena vrhunskim sportašima, masažni prostori, kupke i konferencijska sala, dok je uz posredovanje Grada Lipika te uz pomoć Osnovne škole „Lipik“, poduzeća „Stragatrans“, kao i uz podrške Požeško-slavonske županije, osigurana sportska dvorana te fitness prostor.

Dolazak rukometaša PPD Zagreb u Lipik velik je sportsko-turistički događaj za Toplice, kao i za Grad Lipik. U goste nam je došao vrhunski i najtrofejniji hrvatski klub. Došao je dvostruki klupski prvak Europe. Došli su osvajači svjetskih, europskih i olimpijskih medalja. Biti službeni partner RK PPD Zagreb poseban je iskaz povjerenja, ali isto tako i izazov i prilika. Izazov je da pokažemo kako možemo vrhunskim sportašima osigurati sve uvjete za kvalitetan trening, smještaj, prehranu, opuštanje i mir. Dakle, ispuniti sve njihove sportske potrebe. Također, ovo je i prilika da na najvišoj razini promoviramo i dignemo vrijednost branda „TOPLICE LIPIK“ kao multifunkcionalne destinacije s ponudom za različite grupe turista s različitim preferencijama, očekivanjima i motivima posjeta, među koje svakako spada grupacija sportaša i sportskih ekipa svih kategorija.“, zaključio je ravnatelj Kelemen.

Direktor RK PPD Zagreb Vedran Šupuković ovom je prilikom zahvalio ravnatelju Kelemenu, kao i gradonačelniku Kasani i županu Tomaševiću, koji su napravili najveći dio toga kako bi rukometaši mogli doći u Lipik i obavljati zimske pripreme na profesionalnoj razini. On je istaknuo kako je ova suradnja zapravo jedan početak prijateljstva između RK PPD Zagreb te lipičkih toplica i lokalne uprave dodavši kako vjeruje da će na tragu toga dugo godina dolaziti na zimske pripreme u Lipik. Također je naglašeno da će se u okviru ove suradnje napraviti i promocija samog lječilišta, grada i županije u malo širim sportskim okvirima. “Smatram da je PPD Zagreb dovoljno jak brend da pomogne Toplicama Lipik i Gradu Lipiku da naprave jedan dodatni iskorak i prema drugim sportskim momčadima, ne samo iz Hrvatske, nego eventualno i iz Europe.“, rekao je Šupuković te, pohvalivši ljubaznost i gostoprimstvo domaćina, dodao kako je njihova intencija na prostoru Hrvatske izaći u neke manje sredine te se tako povezati s lokalnim sredinama na način obostranog zadovoljstva, kluba i lokalnih zajednica, a Lipik je u tome jedna od početnih stanica.

Na izjavu direktora Šupukovića nadovezao se i Božidar Jović, glavni menadžer kluba, koji je istaknuo kako je kroz razgovor s trenerom Vujovićem i igračima doznao da su oduševljeni svim uvjetima i smještajem. Mnogi od njih nikada nisu bili u Lipik, tako da su dolaskom ostali ugodno iznenađeni, kazao je Jović, istaknuvši kako će o Lipiku govoriti i u drugim sportskim krugovima te nagovijestivši da bi ova suradnja mogla postati svojevrsnom tradicijom. Također, naglasio je kako mu je žao što na pripremama ne sudjeluje šestero igrača koji su sa reprezentacijom na europskom prvenstvu. "Ovdje su svi ostali. Tu su i tri mlađa igrača - Vistrop, Klarenc i Srna, koji će za dvije ili tri godine biti standardni hrvatski reprezentativci". rekao je.

Destinacija sportskog turizma - Lipik se vraća tamo gdje pripada

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana ovom je prigodom zahvalio svima onima koji su doprinijeli da uopće dođe do ovakve suradnje, osvrnuvši se na to da Lipik ima dugogodišnju tradiciju što se tiče sportskih priprema i napomenuvši da su prije rata u Lipiku boravile brojne sportske ekipe i važni klubovi. „Sa zadovoljstvom možemo reći kako naš grad ponovno postaje idealno mjesto za provođenje profesionalnih sportskih priprema, a na tome iskreno zahvaljujem RK PPD Zagreb jer je otvorio vrata i vratio nas na onu destinaciju na kojoj smo nekad bili.“, naglasio je gradonačelnik. On se osvrnuo i na sve ono što je Lipik prošao tijekom ratnih razaranja, kazavši da se ovaj grad postepeno oporavlja i na dobrom je putu kako bi opet bio jedan od bisera Slavonije. Dokaz tomu je i sve ono što se posljednjih dana događa u Lipiku, a u to se svakako ubraja i dolazak vrhunskih sportaša poput rukometaša PPD Zagreb, ali i rukometaša HC Beijing Sport University koji su boravili ranije, na zimske pripreme.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević je naglasio kako se ovih dana ispisuje budućnost Grada Lipika, složivši se s gradonačelnikom Kasanom da se Lipik vraća na turističku kartu Hrvatske, ali i šire. „Prije nešto manje od trideset godine na ovim su se prostorima odvijala strašna razaranja, ali unatoč svemu tome, nije uništen čovjek.“, rekao je župan te dodao kako se ovaj grad oporavlja, a tome u prilog govori i uspješni razvoj Toplica Lipik. Župan je istaknuo i to da su upravo ovi vrhunski rukometaši, igrači najtrofejnijeg hrvatskog kluba, svojevrsni ambasadori Grada Lipika, ali i Požeško-slavonske županije jer će svojim dolaskom potaknuti i druge sportaše da dođu ovdje.

Ove godine, preciznije u travnju, obilježit će se 810 godina naše županije, stoga je rečeno kako bi se upravo u Lipiku u to vrijeme mogla održati jedna od utakmica rukometnog nacionalnog prvenstva, a na samom je kraju konferencije još jednom istaknuta zahvala svima onima koji su doprinijeli da dođe do ove suradnje, od uprave RK PPD Zagreb i predstavnika lokalne uprave do Lipičanina Ivana Tice, koji je i bio jedan od idejnih inicijatora.