LIPIK test
Valentinovo
Radio Daruvar
NOĆ MUZEJA 2020.

Bliži nam se još jedna zanimljiva muzejska noć

14.01.2020. 09:25 | 468 pregleda | Najave

Uskoro nam dolazi još jedna duga muzejska noć, naime u 2020. godini  održat će se petnaesta po redu „Noć muzeja“, manifestacija  koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi tijekom posljednjih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja. 

Piše:
Matija Kulhavi

Iznimka nisu ni naši lokalni muzeji pa će tako u Muzeju grada Pakraca „Noć Muzeja“, koja će se održati 31. siječnja 2020. godine, biti posvećena obljetnicama i proslavi istih. Pakrački je gradski muzej protekle 2019. godine obilježio prvih deset godina svoga rada i djelovanja, stoga će tijekom ove predstojeće muzejske noći biti prikazana dosadašnja postignuća, raznolikost djelatnosti koja se razvija, kao i projekati koje je muzej potaknuo i proveo, doznali smo od Jelene Hihlik, ravnateljice Muzeja Grada Pakraca.

Zahvaliti ćemo se svima koji su doprinijeli kvaliteti našeg djelovanja u prošlom desetljeću. Osim toga posvetiti ćemo se i drugim važnim obljetnicama koje smo slavili u našem muzeju, raznih gradskih Udruga i ustanova te onima poznatih Pakračana koje tek planiramo obilježiti.“, naglasila je ravnateljica.

Ovom nam je prigodom predstavljen i zanimljiv program koji očekuje posjetitelje Muzeja grada Pakraca:

 

 

„Noć Muzeja“ u Muzeju vojne i ratne povijesti

Nasuprot pakračkog gradskog muzeja nalazi se još jedan muzej zanimljive tematike, riječ je o Muzeju vojne i ratne povijesti kojeg vodi prof. Mario Tušek i koji je smješten u Staroj gradskoj vijećnici. U ovom se muzeju uz stalni postav, prošle godine za vrijeme muzejske noći mogla pogledati radionica i prezentacija specijalnih efekata u filmu koju je upriličio Branko Repalust, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za specijalne efekte. Zanimljivo bi trebalo biti i ove godine jer na Facebook stranici Muzeja vojne i ratne povijesti najavljeno je kako će ljestvicu podići još više tako da će se tema ovogodišnje „Noći muzeja“ odnositi na ratno zrakoplovstvo, a zbog velikog opsega izložbu bi trebali održati na dvije lokacije.