LIPIK test
Delfin
Medianno
UDRUGA INVALIDA RADA PAKRAC-LIPIK

Zaštita prava osoba s invaliditetom u fokusu rada i djelovanja

14.12.2019. 12:51 | 404 pregleda | Vijesti

U prostorijama Udruge invalida rada Pakrac-Lipik danas je održana izvještajna skupština na kojoj su, osim članova Udruge, prisustvovali i predstavnici lokalne uprave te predstavnici Hrvatskog saveza udruga invalida rada.

Piše:
Compas

Na skupštini je naglašeno kako će pružanje kvalitetne pomoći, kao i upoznavanje članova s novim zakonskim propisima, napose onima koji se odnose na zaštitu osoba s invaliditetom te pružanje pravne pomoći članovima koji iskažu potrebu za zakonskim beneficijama biti glavne smjernice rada i tijekom sljedeće godine.

Predsjednik udruge invalida rada Pakrac-Lipik Zlatko Pečanić u izvješću o radu za proteklu godinu je istaknuo da se među povlasticama o kojima vodstvo udruge savjetuje svoje članove nalaze one poput oslobođenja od putarina kod registracije vozila, dobivanja kartica za parkiranje vozila na mjestima predviđenim za invalide, oslobađanje od cestarine, popusta na plaćanje RTV pristojbe i telefonske pretplate.

U sljedećem jednogodišnjem razdoblju u planu je, kao i do sada, sudjelovanjue u nizu lokalnih manifestacija, ali i u aktivnostima matičnog Saveza na nacionalnoj razini. UIR Pakrac - Lipik namjerava organizirati i više radionica u suradnji sa sličnim socijalnim lokalnim udrugama, a prioritet im je izrada fasade na zgradi udruge za što su financijsku pomoć zatražili u lokalnim jedinicama samouprave.

Protekle su godine prihodovali su oko 27.000 kuna od čega su iz proračuna Grada Pakraca dobili 8.000 kuna, od Grada Lipika 3.500 kuna te Županije 800 kuna pa slični financijski okvir planiraju i 2020. godini.