LIPIK test
Delfin
Medianno
DJEČJI VRTIĆ „KOCKICA“

Potpisan Ugovor za opremanje dječjeg vrtića u Poljani

11.12.2019. 13:19 | 1000 pregleda | Vijesti

U prostorima Dječjeg vrtića „Kockica“ u Lipiku 11. prosinca potpisan je Ugovor o isporuci robe za opremanje Područnog vrtića u Poljani s tvrtkom Maksim IV iz Zagreba. Ugovor su potpisali ravnateljica dječjeg vrtića Tatjana Benković i Stjepan Posavec, direktor tvrtke Maksim IV d.o.o.

Piše:
Matija Kulhavi

Ugovorena vrijednost opreme je 1.099.656,25 kuna, uključujući PDV. Provedbom ugovora objekt vrtića, koji je trenutno u izgradnji bit će potpuno opremljen i spreman za korištenje našim najmlađim stanovnicima. Opremit će se i unutarnji i vanjski prostor. Unutarnju opremu čini kompletno opremanje svih vrtićkih skupina i jaslica, sobe za dnevni boravak djece, garderoba, sobe za odgajatelje, poslovnih ureda i pomoćnih prostorija. Vanjska oprema obuhvaća opremanje igrališta s ljuljačkama, pješčanikom, kućicom za djecu, klackalicama priliko čega se pazilo prvenstveno na sigurnost djece.

Opremanje je financirano EU sredstvima iz programa ruralnog razvoja podmjera 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” – provedba tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljenih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. putem poziva kojeg je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Opremanje dječjeg vrtića izvršit će se nakon završetka radova izgradnje dječjeg vrtića. Završetak projekta očekuje se u prvoj polovini 2021. godine kada će djeca na raspolaganju imati suvremeno opremljen i energetski učinkovit prostor. Ovaj projekt uvelike podržava i demografske mjere koji Grad Lipik provodi.

Demografske mjere Grada Lipika

Podsjetimo se da u sklopu demografske obnove Grad Lipik izdvaja naknade za novorođenu djecu (za prvo dijete 1.000 kn, drugo dijete 2.000 kn i treće dijete 3.000 kn), svaka novorođena beba prilikom podnošenja zahtjeva za jednokratnu pomoć dobiva deset paketa pelena, svim se učenicima kupuju radne bilježnice, mape i ostali školski radni materijali, financira se škola u prirodi te školska kuhinja, stipendiraju se studenti, a pripomaže se i mladim obiteljima pri rješavanju stambenog pitanja.