LIPIK test
Delfin
Medianno
Planinarsko društvo

24. memorijalni pohod

09.12.2019. 07:45 | 833 pregleda | Vijesti

Tradicionalni memorijalni planinarski pohod FOKINOM STAZOM 1991. koji se održava u znak sjećanja na Domovinski rat i pogibiju hrvatskih branitelja, Pakračanina Marijana Kulhavija Foke i šestorice Bjelovarčana - Ivana Bedekovića, Ante Ćurića, Franje Gašpara, Dražena Hudeca, Željka Novosela i Darka Peroša, a kojeg organizira Planinarsko društvo "Psunj" Pakrac, održat će se u subotu, 14. prosinca 2019. godine.

Kao i prethodnih godina, a prije samog polaska, od 9 do 10 sati sudionici će moći besplatno pogledati stalni postav Muzeja vojne i ratne povijesti (Ulica hrvatskih velikana 3) koji je uspostavljen velikim trudom profesora Marija Tušeka i članova Kluba ratničkih vještina Pakrac. Prijava svih sudionika pohoda obavljat će se odmah pri dolasku na označenom INFO pultu, na lokaciji okupljanja.

Polazak na pohod je u 10 sati s mjesta okupljanja na Trgu bana Josipa Jelačića u Pakracu u organiziranoj koloni uhodanom trasom pohoda. Iznad crkvice Svetog Roka simpatizer planinara, Pakračanin Srećko Brus sa svojim prijateljima i ove će godine pod trijemom svoje kuće sudionike pohoda počastiti toplim okrepljujućim napitcima i slavonskim mesnatim prerađevinama, a na kraju ulice Sveti Rok, kod spomen - obilježja našim braniteljima, položit će se vijenci, zapaliti svijeće i odati počast uz prisjećanje na Domovinski rat.

Kosom iznad sela Kraguj i preko planinarskog odmorišta Tromeđa uobičajenim markiranim planinarskim pravcima nastavit će se pješačenje do planinarskog doma Omanovac.

*Organizator napominje da zbog mogućih šumskih radova na koje ne može utjecati, može doći do djelomične promjene pješačke trase i to na dionici Fokine staze od planinarskog odmorišta Tromeđa do planinarskog doma Omanovac.

U planinarskom domu bit će priređen planinarski grah po cijeni od 25,00 kn, a nakon ručka predviđeno je planinarsko druženje uz živu muziku.

Organizirani pješački povratak u Pakrac je u 17 sati, a okupljanje je kod putokaznog stupa postavljenog uz veliku livadu kod planinarskog doma Omanovac.

Za više informacija možete se obratiti na sljedeće kontakte: