Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Preventivni nadzor korištenja parkirališnih mjesta namijenjenih invalidima

03.12.2019. 11:21 | 955 pregleda | Vijesti

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, policijski službenici prometne policije Darko Major i Krunoslav Želimorski u pratnji članova Udruge slijepih i slabovidnih osoba Pakrac-Lipik danas su provodili pojačani nadzor korištenja parkirališnih mjesta namijenjenih invalidima, a sve u cilju zaštite osoba s invaliditetom i povećanja njihove sigurnosti.

Piše:
Compas

Riječ je o akciji koja se provodi na inicijativu TISPOL-a, mreže prometne policije država Europe, u sklopu koje će policijski službenici na našem području i na parkirališnim prostorima trgovačkih centara, provoditi mjere pojačanog nadzora parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Tako su danas policijski službenici zajedno s predsjednikom Udruge slijepih Pakrac-Lipik Stankom Kovačićem i videćom pratiteljicom slijepih i slabovidnih članova Mirsadom Madžarević obišli nekoliko lokacija na području Pakraca na kojima se nalaze obilježena parkirna mjesta za osobe s invaliditetom kako bi vlasnike vozila koja nisu propisno parkirana putem promotivnih letaka MUP-a informirali da, između ostalog, nesavjesnim parkiranjem riskiraju visoku novčanu kaznu.

FOTOGALERIJA